Slager Derksen uit Wehl wint de Bronzen Rookworst

Op 14 oktober heeft de uitreiking van de 43e editie van Arnhem Rookworststad plaatsgevonden. Slagers gaan in deze Nationale Rookworstwedstrijd de strijd met elkaar aan en kunnen in meerdere rubrieken in de prijzen vallen. Ruim 100 slagers hebben zich ingeschreven voor de keuring. Met ruim 260 inzendingen, was het een geslaagde jaargang voor de wedstrijd. De ‘Bronzen Rookworst’ is dit jaar gewonnen door Angelo Derksen van Slagerij Derksen uit Wehl. Winnaar van vorig jaar, Marco Jurriëns van Keurslagerij Horst, is reservekampioen.

Daarnaast zijn er eerste prijzen te verdelen in de verschillende categorieën rookworst.

Rookworst fijn
• Peter Tap van Keurslagerij Muilwijk uit Ameide

Rookworst grof
• Wout van de Veen uit Ederveen

Rookworst speciaal
Dit kan bijvoorbeeld zijn: rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, paardenvlees, kalkoen, kip of wild. Maar het mag ook gecombineerd of een divers product zijn.
• Peter Tap van Keurslagerij Muilwijk uit Ameide

KNS Innovatie / Inspiratie
De KNS stelt deze prijs, voor het meest innovatieve product met rookworst, beschikbaar. De jury was unaniem over deze inzending: “een verrassende smaakcombinatie die heel goed uitpakt”.
• Slager Bas Looyen met zijn Rookworst Zalm Vleessalade.

Lekkerste en magerste rookworst
Nieuw dit jaar is de rubriek Lekkerste en magerste rookworst met maximaal 20% vet.
• Bert Zumbrink van Slagerij Zumbrink uit Cothen is de winnaar in deze categorie. Zijn rookworst heeft een vetpercentage van 17,4%.

Jacques Rijk van de afdeling Vlees & Vaktechniek is namens de KNS betrokken geweest bij de keuring die onder leiding van Paul van Trigt staat. KNS-directeur Peter Hoogenboom reikte de prijzen uit.

Fotocredits: Bon Vivant In-site