Ron de Kwant winnaar Gouden Slagersring 2016
Ron de Kwant is met zijn Vink Vitaal de winnaar van de Gouden Slagersring 2016. Dit is op 4 april bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking op het 125-jarig jubileumfeest van de KNS in De Fabrique in Utrecht.
Prestigieuze prijs voor innovatieve producten
De Gouden Slagering is een prestigieuze prijs waarmee slagers hun innovatieve karakter kunnen tonen. In aanmerking komen feestelijke, innovatieve producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben (waarbij de receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is). Er zijn twee competities: Vakvolwassenen en Jong Talent onder 25 jaar.
Inzendingen van hoog niveau
Alle toppers uit de slagerswereld deden mee aan de wedstrijd. Het niveau van de inzendingen was bijzonder hoog. Natuurlijk valt er te twisten of alles innovatief genoeg is, maar vaktechnisch was alles dik in orde. Uit ruim zestig deelnemers heeft een deskundige jury, onder leiding van Paul van Trigt, vijf deelnemers genomineerd:
• Coen Bood, slagerij Bood in Nieuw Vennep
• Johan van Broekhuizen, slagerij Van Broekhuizen in Dalfsen
• Nathan Burggraaf, slagerij Burggraaf in Culemborg
• Hans de Goeij, slagerij De Goeij in Vianen
• Ron de Kwant, slagerij De Kwant in Hank
Marijke Buijs, hoofdredacteur van Vleesmagazine, maakte tijdens de feestelijke uitreiking bekend dat Ron de Kwant de Gouden Slagersring dit jaar om zijn vinger mag schuiven. Het winnende product, de Vink Vitaal sluit volgens Van Trigt heel goed aan bij de trend van de afgelopen jaren rondom vlees. Vlees in combinatie met zuivel en groente.
Jong Talent
Van Trigt vindt het zonde dat er maar zes inzendingen binnen de categorie Jong Talent waren, maar is wel erg tevreden over de kwaliteit van de inzendingen in deze categorie. Over alle producten is goed nagedacht en ze zaten technisch goed in elkaar. Twee producten kregen een nominatie. De Kalfs-lamsboutrollade van Jessica Golverdingen en de winnende Pulled Farm van Dirk Tap.
Over de Gouden Slagersring
De Gouden Slagersring is een initiatief van Vleesmagazine (een uitgave van Vakmedianet) in samenwerking met de Broederschap van de Gouden Slagersring, de KNS en SVO Vakopleiding Food, met medewerking van TNO en het Voedingscentrum.
De wedstrijd om de Gouden Slagersring wordt al sinds 1953 gehouden. De ring wordt uitgereikt aan een slager die een vernieuwend product heeft bedacht. Uitgangspunt is daarbij dat het geen variatie op een bestaand product mag zijn en dat het product voldoet aan de hoge eisen van de Broederschap en uiteraard aan de wettelijke voorschriften.