RI&E Abonnement

Het invullen van de (branche) RI&E blijft een hele klus. Elke werkgever is echter verplicht een actuele RI&E te hebben met een plan van aanpak. Bij het ontbreken hiervan kan de Inspectie SZW een forse boete opleggen.

De RI&E is een lijst met mogelijke risico’s op het gebied van arbeidsomstandigheden. Met het invullen van de lijst, leer je de risico’s van jouw bedrijf kennen en voorkom je risico’s. Om ondernemers (met maximaal 25 werknemers) te ondersteunen bij het beheren van een actuele RI&E, heeft het SAS ZorgPortaal een RI&E abonnement ontwikkeld.

Voordelen van een RI&E abonnement

Naast het creëren van een gezonde en veilige werkplek heeft een actuele RI&E nog meer voordelen:

  • Je krijgt inzicht in de risico’s binnen je slagerij;
  • Je stimuleert de bewustwording van gezond en veilig werken bij werknemers;
  • De veiligheid wordt verbeterd, waardoor ongevallen en ziekteverzuim gereduceerd worden;
  • Een werknemer presteert beter als hij zich veilig voelt en comfortabel kan werken;
  • Je voldoet aan de wettelijk gestelde eisen vanuit de Arbo-wet en riskeert geen boete.

Hoe werkt het?

Na aanmelding komt de RI&E ambassadeur van het SAS ZorgPortaal langs en stelt de RI&E met het bijbehorende plan van aanpak op. Om de RI&E actueel te houden, krijg e in het 2e en 3e jaar het verzoek om het Plan van Aanpak op te sturen naar het SAS ZorgPortaal. Wanneer je in het 2e of 3e jaar gaat verbouwen of verhuizen naar een andere locatie, komt de RI&E ambassadeur langs om de RI&E opnieuw op te stellen. Zo blijft jouw RI&E actueel!

De looptijd van het abonnement is drie jaar. Wordt het abonnement na drie jaar voortgezet dan vindt er in het 4e jaar weer een bedrijfsbezoek plaats voor het opstellen van de RI&E.

RI&E Abonnement

Met behulp van het RI&E abonnement van het SAS ZorgPortaal ben je altijd verzekerd van een goedgekeurde RI&E. Neem contact op met het SAS ZorgPortaal, 070 3011687 om je aan te melden. De kosten van het abonnement bedragen € 250 per jaar. Dus in totaal € 750. Als de RI&E in het 4e jaar up-to-date is, krijg je van SAS ZorgPortaal 50% van het abonnementsgeld (€ 375) weer retour.