Quarantaine & coronatest

Sinds maandag 11 april is de zelftest het uitgangspunt om te bepalen of iemand besmet is met het Coronavirus. Het is niet meer nodig om na een positieve zelftest dit door de GGD te laten bevestigen. Voor specifieke groepen - bijvoorbeeld mensen die in de zorg werken of geen zelftest kunnen gebruiken - blijft een GGD-test mogelijk. Een GGD-test is ook mogelijk voor het krijgen van een herstelbewijs. Zo’n bewijs kan nodig zijn om internationaal te reizen of als bij een opleving het coronatoegangsbewijs onverhoopt weer noodzakelijk wordt.

Ledenvoordeel: Ga snel naar MijnKNS voor een voordeelcode voor zelftesten die je beschikbaar kunt stellen aan je werknemers.

Quarantainecheck

Kijk voor de actuele isolatie en quarantaineregels met een persoonlijk advies op maat op quarantainecheck.rijksoverheid.nl.

Specifieke groepen voor GGD-test

Heb je coronaklachten of heb je contact gehad met een besmet persoon? Dan doe je een thuistest. Behoor je tot één van onderstaande groepen dan kun je je laten testen bij de GGD:

  • Zorgmedewerkers;
  • Inwoners van een verpleeghuis of een andere instelling met kwetsbare personen (boven de 70 jaar of met een ernstige afweerstoornis) (lci.rivm.nl);
  • Mensen die thuis wonen en naar de dagbesteding gaan (boven de 70 of met een ernstige afweerstoornis) (lci.rivm.nl);
  • Mensen die geen zelftest kunnen doen, ook niet met hulp van anderen;
  • Mensen die een herstelbewijs nodig hebben. 
Ga naar de website van de Rijksoverheid