Keurslager Jongmans wint Lekkerste Bal Gehakt 2022

De winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2022 is op woensdag 5 oktober bekendgemaakt op de slagersbeurs Slavakto. Keurslager Jongmans uit Klundert mag zich de trotse winnaar noemen. Zijn ambachtelijke gehaktballen kwamen als beste uit de keuring van de door branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers georganiseerde vakwedstrijd.

De tweede prijs is voor Keurslager De Jong uit Gilze en Keurslager Ron de Kwant uit Hank ontving de derde prijs: een Brabants onderonsje in de ranglijst van de Lekkerste Bal Gehakt 2022.

Over de winnaar en zijn gehaktballen

De jury zei over de winnende gehaktballen van Keurslager Jongmans: “De winnende gehaktbal heeft een authentieke, ambachtelijke uitstraling en is prachtig rond. De bal heeft een juiste balans van ingrediënten waardoor de smaak goed naar voren komt. Deze bal heeft een goede bite en is technisch perfect afgewerkt. Een knap staaltje vakmanschap!”

Jean-Pierre Jongmans: “Het is ons weer gelukt! In 2019 ontvingen we deze prijs ook en vorig jaar stonden we in de top 10. Afgelopen april werden we derde met onze spareribs. Geweldig dat de kenners onze ambachtelijke producten zo waarderen. Hier werken we hard voor met ons team.”

De keuring

Op 8 september zijn alle ingezonden gehaktballen beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring stond onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. Branche erkende meesterverkoper Jessica Hoevenaars en Maarten Wolters en Willem Miltenburg, keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht, maakten deel uit van de vakkundige jury. Zij keurden alle inzendingen met veel zorg en aandacht om tot een eindoordeel te komen.

De jury over de keuring: “De gehaktballen die de top 10 hebben gehaald zijn stuk voor stuk mooie ambachtelijke producten met een hoge kwaliteit. Ze zijn zeer goed van smaak, hebben een juiste samenstelling van kruiden en zijn goed van vorm.”

De uitreiking

De prijsuitreiking vond op 5 oktober plaats op de slagersbeurs Slavakto in Utrecht. In het bijzijn van vele bezoekers en de finalisten werd de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekendgemaakt.

Overige finalisten

De overige finalisten ontvingen in willekeurige volgorde een eervolle vermelding:

• Limousinhoeve uit Hoek
• Slagerij Van Rhenen uit Harmelen
• Slagerij Aad Groenewegen uit Honselersdijk
• Keurslager Spijkerman uit Akkrum
• Keurslager Dick de Vries uit Brakel
• Slagerij & Traiteur Koen van Vugt uit Drunen
• Uw Slager Wip uit Hallum

KNS verzorgt diverse vakwedstrijden per jaar. Naast de Lekkerste Bal Gehakt organiseert de branchevereniging ook de Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy.

Terug naar persberichten