Woensdag Gehaktdag: een kans voor jouw slagerij

Heb jij de Woensdag Gehaktdag-poster al opgehangen die bij 'De Slager' nummer 4 zat? Op woensdag 8 oktober staat gehakt centraal tijdens de landelijke Week van Ons Eten. In de aanloop naar Woensdag Gehaktdag vragen we slagers om iedere woensdag extra aandacht te geven aan de ambachtelijke gehaktproducten – met een actie, recept of verhaal.

Waarom Woensdag Gehaktdag?

Gehakt is méér dan een populair stukje vlees. Het staat symbool voor:

  • Circulariteit – met gehakt benut je elk deel van het dier, met respect voor herkomst en zonder verspilling.
  • Verbinding – ga in gesprek met je klanten over hoe verantwoord vlees past in een gezond en duurzaam eetpatroon.
  • Transparantie en trots – laat zien waar jouw vakmanschap voor staat en geef het ambacht een stem in het gesprek over voedselzekerheid, betaalbaarheid en duurzaamheid.

Wat kun jij als slager doen?

  • Hang de Woensdag Gehaktdag-poster op in je winkel (bijgevoegd bij deze editie van De Slager).
  • Start op woensdag 10 september – en laat woensdag gehaktdag wekelijks terugkeren!
  • Vertel je klanten waarom jij kiest voor vakmanschap, transparantie en duurzaamheid.
  • Geef iedere woensdag extra aandacht aan gehakt – met een actie, recept of verhaal.

Zo laat je zien dat vlees wél degelijk toekomst heeft – met gehakt als herkenbaar en verantwoord voorbeeld. Elke woensdag opnieuw.

Woensdag Gehaktdag is een initiatief van Nederland Vleesland en KNS. Hiermee willen we een herkenbare en positieve manier van vlees een plek geven in het gesprek over duurzame voeding. Deze dag vindt plaats in de Week van Ons Eten van 4 tot en met 11 oktober 2025. Een landelijke campagne waarin boeren, vissers, slagers en andere makers laten zien waar ons eten vandaan komt – en waarom dat ertoe doet. Het thema dit jaar: ‘Weet wat je eet!’. Als slager speel je hierin een belangrijke rol.

Download de poster van Woensdag Gehaktdag