Winnaars bekend bij Confrerie des Chevaliers
Zaterdag 25 maart vond de jaarlijkse prijsuitreiking plaats van de prestigieuze slagersvakwedstrijd van de Confrérie. Dit maal in het Van der Valk hotel in Heerlen. De feestelijke bijeenkomst kreeg als thema ‘één Europa’. Nog nooit was het deelnemersveld zo bezaaid met jonge enthousiaste slagers. In deze wedstrijd nam ook Thomas Koppens vleeswaren (Someren) deel. Met hun ‘Bolvette’ gooiden zij in Jargeau hoge ogen en sleepten een gouden medaille in de categorie Internationaal in de wacht. Thomas werd gehuldigd met een fraai diploma.
Mediterrane producten
Speciale aandacht was er tijdens de wedstrijd voor producten die herleiden zijn naar het mediterrane gebied. Van typisch Italiaanse producten tot lokale producten die toch weer elementen uit Zuid-Europa bevatte. Hiervoor werd een speciale wisselbeker in het leven geroepen uitgereikt door Dhr. Geert Vanderheijden (Buysse Food Solutions) Volgend jaar vindt er op deze Coppa Mediterraneo nog een uitbreiding plaats.
Noemenswaardig zijn de volgende prijswinnaars
Prix d’honneur voor Christian Koekenberg, die als slagersleerling in de wedstrijd participeerde en met zijn kalflende hoog scoorde. Dezelfde prijs was er voor hetlekkerstevlees.nl (chateaubriand). Dirk Huisman presteerde het om in 10 verschillende categorieën deel te nemen en medailles te halen. In de 10 categorieën die de wedstrijd rijk is werden de volgende prijzen in de vorm van een cup
uitgereikt.
Categorie J1 (soep) Uitgekookt maaltijdservice (IJsselmuiden)
Categorie J3 (warme kant en klaar gerechten) Keurslager Horst (Epe)
Categorie I (grillworst) hetlekkerstevlees.nl (Dirk Huisman) Naaldwijk
Categorie G (gekookte producten) werd gewonnen door Worstmakerij Frans Gerritschen (Zevenaar) met als reservekampioen Slagerij Vincent Roetgering (Enter) met een runderlende
Categorie C (gerookte/rauwe hammen) Dreugworst (Enschede)
Categorie A werd gewonnen door De Worstmaker (Hoogeveen) met als reservekampioen Slagerij Rensink (Borne)
Nederlands Kampioenschap
Binnen het Nederlands kampioenschap was de strijd fel. Deelnemers moeten participeren met minimaal 10 producten in 5 verschillende categorieën waarbij het hoogste gemiddelde bepaald welke slager zich de titel mag toe-eigenen voor een jaar.
3e Champion National NL Slagerij Jan Pinckaers Sint Geertruid
2e Champion National NL Natuurslagerij Schreinemachers Venlo
1e Champion National NL Thomas Koppens, Vleeswaren Someren, Thomas is winnaar van de KNS bokaal!
Het hoogste podium was weliswaar heel internationaal, maar helaas ontbraken daar dit jaar Nederlandse deelnemers.
Opvallend was nog de eervolle vermelding in de Coppa Mediterraneo voor Dreugworst uit Enschede. Met een prachtig producten streden zij mee in de top maar wonnen net niet.