Wil je vis verkopen in de slagerij?

Wil jij ook vis verkopen in de slagerij? De hygiënecode behandelt ook de verkoop van vis. Dus het mag, en er zijn voorschriften voor. Om kruisbesmetting te voorkomen zijn er wel spelregels. Daarnaast kan vis specifiek ruiken. Voorkom dat dat invloed heeft op (de verkoop van) de andere productgroepen.

Houd rekening met

  • Aparte gescheiden opslag (mag wel in één ruimte).
  • Gebruik zo nodig goed af te sluiten kratten/opslag materiaal om geur last te voorkomen.
  • Gebruik altijd aparte materialen voor vis.
  • Houd bij de bewerking ook vis apart van andere productgroepen. Scheid de bewerking in tijd en of ruimte (aparte tafel)
  • In par 19.2 van de hygienecode staan nog eisen voor scherfijs als je vis daarop aanbiedt.
  • Ook bij transport naar klanten is het scheiden van het product ten op zichten van andere (vlees)producten van belang.
  •  

Slagerspassie

Wil je meer inspiratie over de verkoop van vis in jouw slagerij? Bekijk dan het magazine op Slagerspassie.