Welke corona-regels gelden voor een lunchroom?

Bij de persconferentie van 6 augustus zijn aanscherpingen voor alle eet- en drinkgelegenheden afgekondigd: reservering verplicht en registratie gasten. Deze regels zijn ook van toepassing op slagers met een eetgelegenheid/lunchroom, zowel bij service aan tafel als bij uitgifte via toonbank/ counter waar het gaat om directe consumptie. Deze verplichting geldt sinds maandag 10 augustus. De afgelopen dagen hebben wij contact gehad met diverse instanties om bevestigd te krijgen dat dit ook geldt voor slagers.

Het is verplicht te reserveren; voorafgaand of aan de deur. Ook is het verplicht gasten te vragen zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. Gasten registreren zich op vrijwillige basis. Deze twee regels zijn ook verplicht voor visspecialisten met een eetgelegenheid, zowel bij service aan tafel als bij uitgifte via toonbank/ counter waar het gaat om directe consumptie. 

Je dient rekening te houden met de volgende eisen:

  • Gasten dienen te reserveren. Dit kan of van te voren of aan de deur volgens ‘wait to be seated’ principe; afhankelijk van de situatie die het beste past.
  • Gasten mogen alleen zittend direct consumeren. 
  • Bij ontvangst controlegesprek gezondheid (griep, verkoudheid).
  • Opname gegevens van gast/gasten (volledige naam, datum, aankomsttijd, placering van het bezoek, e-mailadres, telefoonnummer, toestemming voor vastleggen gegevens). Bestaat het gezelschap uit meerdere huishoudens? Dan per huishouden 1 formulier. Deze verplichting geldt per 10 augustus.
  • Geen restrictie aan het aantal personen maar de grootte van het horecegadeelte bepaalt hoeveel gasten er kunnen zijn met 1,5 meter afstand.
  • Minimaal 1,5 meter afstand tussen de gasten, tenzij:
    • Zij uit hetzelfde huishouden komen (navraag doen)
    • Groep van 2 personen
  • Geef de looprichting aan d.m.v. pijlen of markeringen.
  • Reinig grondig tafel, stoelen en menukaarten na vertrek. 
Download registratieformulier