Wat houden de versoepelingen per 25 februari in?

Vrijdag 25 februari wordt de derde stap van versoepelingen gezet in Nederland. Wat betekent dit voor jou, je team en klanten?

De laatste stap zetten we op vrijdag 25 februari. Dan:

  • hoeven we geen 1,5 meter afstand te houden
  • is het dragen van een mondkapje in de winkel (voor én achter de toonbank) niet meer verplicht. Alleen in het openbaar vervoer en op luchthavens blijft deze plicht nog gelden
  • vervalt het maximaal aantal bezoekers en een vaste zitplaats in bijvoorbeeld de horeca
  • is het tonen het coronatoegangsbewijs (3G) op locaties waar minder dan 500 mensen binnen zijn, niet meer nodig
  • gelden weer de normale openingstijden voor winkels, horeca en andere gelegenheden

Blijf aandacht houden voor de basisregels

Het virus is er nog steeds. Daarom is het zaak dat we met elkaar blijven opletten en elkaar helpen zodat we elkaar niet besmetten. Dus het blijft voor iedereen verstandig om zich nog steeds aan de adviezen te houden die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, afstand houden of het dragen van een mondkapje op plekken waar het druk is, voldoende frisse lucht, regelmatig een zelftest doen, testen bij klachten en het halen van een vaccin of boosterprik.

Huisregels

Wil je vasthouden aan x aantal klanten in de winkel? Als ondernemer ben je vrij om je eigen huisregels vast te stellen. Zorg er wel voor dat dit voor jouw klanten wel duidelijk is. 

Lees de stappen na op de website van de Rijksoverheid