Wat doe jij tegen verspilling?

In Nederland wordt er ieder jaar tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten en drinken verspild. Dat is in geld uitgedrukt ongeveer € 145 per persoon dat per jaar wordt weggegooid. Heel wat ondernemers, waaronder ook slagers, in Nederland pakken de voedselverspilling aan. Iedere ondernemer kan namelijk zelf een bijdrage leveren aan het beperken van voedselverspilling. Daarmee wordt ook een bijdrage geleverd aan een beter milieu en het is goed voor de eigen portemonnee.

In de week van 1 tot 7 september 2020 wordt de Verspillingsvrije Week georganiseerd, een initiatief van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Ga de uitdaging aan om één week minder te verspillen. Maak bijvoorbeeld de consument bewust wat jij doet om verspilling zoveel mogelijk te voorkomen, betrek je medewerkers om samen naar processen te kijken om verspilling te verlagen en bekijk andere initiatieven, zoals een To Good To Go app, waar je producten aanbiedt die nog te goed zijn om weg te gooien.

Doe jij iets tegen verspilling en heb je goede ideeën? Deel dan deze informatie via onze facebook pagina of stuur ons een bericht info@knsnet.nl. Wij zijn geïnteresseerd in jouw initiatieven en inspireren graag onze leden ondernemers hierbij.