Wat betekenen de versoepelingen per 25 september voor de slager?

Vanaf 25 september worden weer maatregelen losgelaten. Zo vervalt de verplichting om 1,5 meter afstand te houden, zijn evenementen weer toegestaan en mag de horeca op maximale capaciteit open. Het coronatoegangsbewijs wordt ingezet om veiligheid te borgen in de horeca, bij evenementen en op andere plekken. Wat betekent dit nou allemaal voor jou als slager?

Afstand houden

Veel maatregelen verdwijnen, er kan weer heel veel, maar het virus is niet weg. De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen. Neem dit mee in je afweging om het aantal klanten in de winkel wel of niet te verhogen. Bedenk ook dat jouw klanten het misschien wel fijn vinden dat afstand nog steeds gehouden wordt.

Kuchschermen

Deze schermen bieden een mate van bescherming voor de klanten en jouw medewerkers. Ook nu is elkaar veilig houden belangrijk. Daarom adviseren wij om ze te laten hangen. 

Horecagedeelte of voor directe consumptie?

Heb jij een lunchroom of een zitgedeelte voor directe consumptie ook al zitten je gasten op 1,5 meter van elkaar? Dan controleer je het coronatoegangsbewijs, tenzij het gaat om een terras, dus een eetgelegenheid buiten. Voor het scannen van het coronatoegangsbewijs is de app CoronaCheck Scanner beschikbaar, waarmee eenvoudig de controle kan worden uitgevoerd op de coronatoegangsbewijzen. De Coronacheck Scanner-app werkt op elke smartphone. Het scannen werkt eenvoudig. De app is te downloaden in de App store, Google Play, etc. : Scanner voor Corona Check.

Meer informatie