Vraag van de week: mag een plakje worst weer?

Aan het begin van de coronatijd was het advies om geen plakje worst uit te delen of een proefschaaltje op de toonbank te plaatsen. Door de versoepelingen die in Nederland van kracht zijn, krijgt de KNS de laatste tijd de vraag: kan ik weer een plakje worst geven of een proefplankje op de toonbank zetten?

Plakje worst

Een plakje worst aanbieden is mogelijk maar kies uit de volgende opties:

  • Bied elk plakje worst separaat op een foodtainer aan. Nadat de klant of het kind het plakje heeft gepakt, de foodtainer weggooien/ in de vaatwasser. Niet met de hand aanbieden; ook niet als je een handschoen draagt om zo besmetting via handcontact te voorkomen.
  • Verpak een plakje worst voor, bijvoorbeeld in een plastic zakje en geef het mee met de boodschappen of bij het weggaan.

Proefplankje

Ons advies is om geen proefplankje op de toonbank te plaatsen. Wil je klanten toch een lekkernij uit eigen keuken of worstmakerij laten proeven?

  • Geef het product verpakt mee met de boodschappen.
  • Of laat terplekke een medewerker iets afsnijden en aanbieden op een foodtainer of bamboo schaaltje. Gooi dit daarna weg of in de vaatwasser.
  • Het product niet met de hand aanbieden of door middel van een prikker. Hygiëne en bescherming tegen het virus is op deze manier niet te garanderen.

Is er toch sprake van hand-op-hand-contact? Handen wassen en desinfecteren.

Blijf op de hoogte met de KNS-app

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan nu aan voor de KNS app.