Vergeet niet je definitieve NOW-berekening eerste aanvraagperiode te regelen

Heb jij gebruik moeten maken van de NOW I regeling? Zorg ervoor dat jij voor 1 november a.s. de definitieve berekening van de NOW-uitkering voor de eerste aanvraagperiode (maart, april en mei 2020) hebt aangevraagd bij het UWV. Deze berekening moet jij als ondernemer zelf aanvragen bij het UWV. 

Wacht je nog op een accountantsverklaring of derdenverklaring?

Wil je wel een aanvraag doen, maar wacht je nog op een accountantsverklaring of derdenverklaring? Doe ook dan uiterlijk 31 oktober uw aanvraag. Tijdens jouw aanvraag volgt u deze stappen:

  • Antwoord ‘Nee, nog niet’ op de vraag of je al een accountantsverklaring of derdenverklaring hebt.
  • Bevestig met een vinkje dat je een verklaring hebt aangevraagd, of gaat aanvragen.
  • Je kunt nu niet meer verdergaan in het formulier. Sluit daarom het formulier af in de browser.
  • Als je het vinkje hebt gezet, ontvang je binnen 10 dagen een bevestigingsmail op het e-mailadres dat je in de aanvraag hebt opgegeven. Hierin staat ook een link naar het formulier. Die link kun je gebruiken tot en met 6 februari 2022. Doe je voor meerdere loonheffingennummers een aanvraag? Dan ontvang je  één bevestigingsmail.

Zodra je de accountantsverklaring of derdenverklaring hebt ontvangen, doe je de aanvraag opnieuw, via de link in de mail. Heb jena 6 februari 2022 nog steeds geen definitieve berekening aangevraagd? Dan moet je het ontvangen voorschot volledig terugbetalen.

Vraag de definitieve berekening aan bij het UWV