Uitnodiging: Webinar NIS2 richtlijn en de impact op foodspecialisten

In het licht van de recente ontwikkelingen en de implementatie van de NIS2 richtlijn, nodigen wij je van harte uit voor ons webinar op 16 april. Dit is een kans om diepgaande inzichten te verkrijgen en jouw bedrijf klaar te stomen voor de nieuwe eisen op het gebied van cyberbeveiliging. Deze wet heeft direct betrekking op de levensmiddelensector en de relatie tussen grotere bedrijven, klanten en (toe)leveranciers. In het webinar gaan we dit uitgebreid toelichten.

Wanneer en waar?

16 april 15.30 - 16.30, online (de link wordt een week voor aanvang verzonden).

Waar gaan we het tijdens het webinar over hebben?

• Wat staat er in de NIS2-richtlijn en wat zijn de gevolgen voor de toeleveringsketen?
• Hoe voldoe je gemakkelijk aan de NIS2-richtlijn?
• Hoe voorkom je problemen met je leveranciers?
• Uitleg over het platform Samen Digitaal Veilig
• We delen enkele praktijkvoorbeelden uit de sector
• Mogelijkheid tot het stellen van vragen

Voor wie is het webinar bedoeld?

Dit webinar is specifiek gericht op eigenaren en managers van verswinkels en foodspeciaalzaken.

Meld je hier aan

Wat is NIS2?

NIS2 is de nieuwe wet voor digitale veiligheid. Met de Europese NIS2 richtlijn worden er strengere eisen gesteld aan de cyberveiligheid van belangrijke en essentiële organisaties. Tegelijkertijd heeft NIS2 ook impact op toeleveranciers (veelal mkb-bedrijven) van belangrijke en essentiële bedrijven aangezien deze partijen met elkaar willen blijven samenwerken in de keten. De NIS2 gaat in op 17 oktober 2024.

Een flink aantal bedrijven (essentiële en belangrijke NIS2 bedrijven, omzet > 10 miljoen of meer > 50 medewerkers) zullen verplicht maatregelen moeten gaan nemen op het vlak van cybersecurity. Maar ook als toeleverancier van een ‘NIS2 bedrijf’ bent, kan de impact aanzienlijk zijn. Jouw klanten zullen namelijk eigen gaan stellen aan de cyberveiligheid van je bedrijf op allerlei fronten. Het is belangrijk om jezelf goed voor te bereiden.

Quickscan helpt je voorbereiden

Rijksoverheid introduceert een handige tool om organisaties te ondersteunen bij hun voorbereiding op de nieuwe Europese NIS2 richtlijn. Met de 40 vragen van de Quickscan kun je nagaan hoe goed je als bedrijf voorbereid bent op het gebied van cyberveiligheid, volgens de eisen van de Europese NIS2 richtlijn. De resultaten en de aangeboden actiepunten moeten gezien worden als een eerste stap in de voorbereiding. Ze bieden geen garantie dat je bedrijf al helemaal voldoet aan de toekomstige wetgeving. Gebruik de adviezen en tools dan ook vooral om je bedrijf verder te beveiligen met technische en organisatorische maatregelen, aldus de overheid. In de lijst is er uiteraard aandacht voor de toeleveringsketen. Het samenwerken met je leveranciers om de keten te beveiligen is nodig omdat veel hacks en incidenten vanuit de keten komen. Samen Digitaal Veilig is ook opgezet om Samen de Digitale keten Veilig te maken.

De Quickscan vind je hier

Meer over Samen Digitaal Veilig