Titel Beste Worstmaker en Traiteur van het jaar 2022 uitgereikt!

Tijdens een bijzonder online event op 24 januari zijn, na een drietal spannende keuringsrondes, de winnaars bekend van de productkeuringen van Het Worstmakersgilde en Uw Slager. Beste Worstmaker van het jaar is Slagerij Verkoeijen uit Leunen en Beste Traiteur van het jaar is Slagerij Kastelein uit Diepenheim. Het hele jaar mogen zij trots de titel ‘Worstmaker of Traiteur van het jaar 2022’ bij zich dragen.

Afgelopen jaar hebben meer dan 150 slagerijen meegedaan met de voorjaars- en najaarskeuringen. Tijdens deze keuringen zijn een groot aantal producten ingestuurd, zowel worstmakerij als traiteurproducten. “Tijdens de keuringen beoordelen we de producten op vele vaktechnische aspecten, waarbij we de consument centraal stellen.’, aldus hoofdkeurmeester Jos Pinckaers.

Sinds dit jaar werken de slagers van Het Worstmakersgilde en Uw Slager samen, waardoor het aantal slagerijen dat meedoet met deze keuringen flink hoger is dan voorgaande jaren. Pinckaers: “We hebben heel erg veel lekkere en goede producten voorbij zien komen. Als je vervolgens genomineerd bent voor de titel, is dat een groot compliment voor de kwaliteit van de producten die je als slager maakt!”

Alle genomineerden zijn de afgelopen weken nogmaals bezocht en hebben hierbij nog een zestal extra producten opgehaald voor een laatste keuringsronde. Tijdens deze allesbeslissende keuringsronde zijn niet alleen de landelijke winnaars, maar ook de volgende regiokampioenen naar voren gekomen:

 

Regio Worstmaker  Traiteur
Zuid Holland, Zeeland, Utrecht Uw Slager Limousinhoeve  – Hoek
Gildeslager van Sprang - Gouda
Noord Holland Postma Vleeswaren – Haarlem
Slagerij Bakkertje - Volendam
Brabant, Limburg
 Verkoeijen Partyservice & Slagerij– Leunen

Slagerij Pinckaers - Eijsden
Groningen, Friesland, Drenthe Kwaliteitsslagerij Dol – Langweer Gildeslager Kempenaar - Oosterhesselen

Gelderland, Overijssel
Uw Slager Wilbrink – Beekbergen Slagerij Kastelein - Diepenheim

 “Naast dat de keuringen winnaars opleveren is het bovenal fijn dat alle slagers objectieve feedback over hun producten ontvangen waar je iets mee kunt.”, aldus Albert-Peter Veldkamp van Uw Slager. Sinds 2021 werken de leden van Het Worstmakersgilde en Uw Slager samen. Het komende jaar zal in het teken staan van nog meer inhoud geven aan keuringen, bijeenkomsten en diverse kennissessies, zodat de aangesloten slagerijen hiervan maximaal profiteren en kunnen inzetten in hun bedrijfsvoering.