Tips voor jouw klanten om verspilling tegen te gaan
Vriezerstickers voor bewaaradvies vlees en tips om restjes op te maken
Slagers zijn sterren in het tegengaan van verspilling en kunnen ook de consument hierin adviseren.
Restjes
Wil jij klanten nog verder adviseren hoe zij thuis ‘restjes’ kunnen opmaken? Geef je klanten tips over hoe ze restjes kunnen gebruiken bij het koken. Adviseer bijvoorbeeld dat restjes vlees door de roerbak gebruikt kunnen worden en overgebleven groenten door een soep, salade of door een omelet. Deel deze tips, daardoor krijgen jouw klanten net wat meer bewustwording over het tegengaan van voedselverspilling.
Vriezerstickers
Een andere manier om voedselverspilling tegen te gaan is door thuis slim om te gaan met de koelkast en de vriezer. Het Voedingscentrum heeft ‘vriezerstickers’ om uit te delen. De bewaartermijn van (onbewerkt) vlees in de koelkast en vriezer staat op deze stickers. Hiermee kun jij jouw klant adviseren over de bewaartermijn van vlees om de kwaliteit van jouw product goed te houden. Daardoor help je de klant om verspilling tegen te gaan. Je kunt deze hier bestellen, 50 stuks voor €2,95. Bestel ze en deel ze uit onder jouw klanten.
Zo kan iedereen meedoen aan de Verspillingsvrije Week, deze vindt dit jaar plaats van 9 tot 15 september.