Tips & trucs voor de Week van de Slager deel II

Vorige week hebben wij de eerste tips & trucs gedeeld voor de Week van de Slager die dit jaar plaats vindt van 12 tot en met 17 april a.s.. Deze tips lees je hier. Tijdens het webinar dat op 17 maart is gegeven, zijn er nieuwe tips gedeeld. Lees snel verder.

Op de winkelvloer

Dit jaar vindt de Week van de Slager hoofdzakelijk online plaats. Op de winkelvloer zijn er natuurlijk een paar activiteiten die plaats kunnen vinden:

  • Kleurwedstrijd. Binnenkort vind je verschillende varianten online.
  • Hou een vakwedstrijd lekkerste bal gehakt. Laat jouw klanten op donderdag/vrijdag hun inzending voorzien van recept inleveren. Keur de inzendingen en keur vervolgens via Facebook Live de top drie en maak de winnaar bekend.
  • Organiseer een wandel- of fietstocht met startpunt bij de slagerij. Wellicht leuk om te organiseren met lokale versspecialisten. Laat de route lopen langs de mooie plekjes in de buurt of langs de boer waar het vee staat.
  • Ontwikkel een speciale maaltijdbox Week van de Slager. Bijvoorbeeld op basis van één van de recepten uit het receptenboekje Week van de Slager 
  • Geef een proeverij mee waarin een goedlopend product of nieuw product centraal staat. In verband met corona is een proeverij in de winkel niet gewenst.

Via video verbinden met je klant

Maak samen met je team leuke filmpjes over:

  • Hoe je de grillworst, rookworst, ham of ander product uit de worstmakerij maakt.
  • Interview medewerkers over werken in de slagerij. Waarom werk je in de slagerij? Wat vind je leuk en wat is minder leuk? Heb je een vacature? Zorg dat je je bericht dan ook de #vacature meegeeft.
  • Laat zien wat jij of een collega op zondag op de barbecue bereidt. Vertel wat voor stuk vlees het is, waarom je hiervoor gekozen hebt en hoe je het bereidt. En geef vooral advies voor de bijgerechten.
  • Het uitbenen van een half varken of runderstomp.
  • Vertel meer over het gereedschap dat je gebruikt als slager. Waar is het uitbeenmes voor, de cutter of de gehaktmolen.
  • Vertel hoe je de lekkerste bal gehakt maakt. Laat het proces zien van gehakt draaien tot het braden. Deel ook jouw recept.
  • Bezoek de boer waar jouw vee vandaan komt en vertel waarom je dit belangrijk vindt.

Wij raden aan om in de Week van de Slager elke dag iets te posten met uiteraard de #weekvandeslager. Dus maak een weekschema. Tip: 

maandag: herkenning en uitleg half varken
dinsdag: bewerking half varken
woensdag: woensdag gehaktdag
donderdag: bereiding van gerecht (gekoppeld aan aanbieding)
vrijdag: tips voor barbecue
zaterdag: tips voor een gezellige brunch (brunchbox via de winkel te verkrijgen)

Maar hoe maak je leuke filmpjes? In dit filmpje vertellen wij meer over hoe je dit kunt doen:

Video monteren met gratis programma’s

We hebben enkele (gratis) programma’s op een rijtje gezet met elk hun eigen sterke kanten. Ze werken zowel op de Androidtelefoon als iPhone en je vindt ze dus in de App Store en op Google Play. Dit zijn zeker niet de enige programma’s/apps om video’s te bewerken. Kies er een, die jij prettig vindt werken.

Canva

Deze app heeft superveel mogelijkheden. Je moet je er dus even in verdiepen, maar dan beschik je over nogal wat opties en maak je met speels gemak een gaaf filmpje. Je kiest het platform en formaat van het filmpje en stap voor stap maak je een leuke montage, je voegt bijzondere effecten toe en tot slot gratis muziek. Nog een voordeel is dat Canva niet alleen op de telefoon, maar ook op je laptop of desktop werkt. Handige uitlegvideo vind je hier

Quik

Deze app is oorspronkelijk ontwikkeld voor de GoPro, die kleine actiecamera’s. Daardoor is Quik iets minder geschikt om verhalen te vertellen, maar juist wel heel goed om mooi beeld nog mooier te presenteren. Wat heel handig is: als je je beelden en opnames hebt geladen maakt de app hier zelf een dynamisch filmpje van. Dat kun je dan daarna aanpassen naar je wens. Uitlegvideo is hier te vinden.

InShot

Is perfect geschikt voor het snelle werk. Dus als je binnen een paar klikken je opnames wilt monteren tot een flitsend filmpje, kun je deze app overwegen. Hij is speciaal ontwikkeld om video’s voor social media te maken: zo kun je er makkelijk filters, teksten, emoji’s en stickers aan toevoegen. De app en het soort posts wat je ermee maakt is vooral populair onder jongeren. Bekijk de uitlegvideo.