Succesvolle Week van de Slager 2025 – Proef het Ambacht

Met veel positiviteit wordt teruggekeken op de Week van de Slager 2025. Van 7 tot en met 12 april 2025 stond Nederland in het teken van het thema ‘Proef het Ambacht’ . Slagers door het hele land openden hun deuren om consumenten het vakmanschap van dichtbij te laten beleven. Bezoekers konden proeven, kijken, ruiken en beleven wat het ambacht van de slager zo uniek maakt.

Proef het vakmanschap

Tijdens deze editie nodigden ambachtelijke slagers iedereen uit om het ambacht van dichtbij mee te maken. Bezoekers ontdekten niet alleen hoe vleeswaren en maaltijden ambachtelijk worden bereid, maar kregen ook inzicht in de kwaliteit, service en het maatwerk dat slagers bieden. Daarnaast werd er aandacht besteed aan bewuste keuzes rondom voeding en de herkomst van producten.

Grote (sociale)media-aandacht

Een aantal slagers is de samenwerking aangegaan met foodinfluencers. Deze gingen op bezoek bij hun lokale slager om zelf het ambacht te ervaren. Sommige influencers vroegen hun slager om een speciaal product, of naar de herkomst ervan, om advies, of gingen zelf in de slagerij aan het werk. Je vindt de posts en reels terug op de sociale media kanalen van @weekvandeslager.

Ook waren er landelijk radiospotjes op o.a, Sky Radio, 100% NL Q-Music en online radio te horen waarin er breed aandacht werd gevraagd voor de week. Het spotje bereikte bijna 3 miljoen luisteraars. Ook slagers zelf speelden een actieve rol op sociale media, waar ze hun vakmanschap en passie deelden.

Bezoek

Vanuit MKB-Nederland was er ook interesse in de ambachtelijke slagerij. Ter ere van de Week van de Slager bracht voorzitter Jacco Vonhof een bezoek aan Slagerij Van Warmenhoven, het bedrijf van KNS-voorzitter Koos van Essen.

Ambacht blijft inspireren

Voor wie na deze week enthousiast is geworden over het slagersvak, bood de campagne ook een blik op carrièremogelijkheden binnen de branche. Via werkenindeslagerij.nl konden geïnteresseerden zich verder verdiepen in opleidingen en vacatures.

De Week van de Slager 2025 was een groot succes en benadrukte opnieuw hoe waardevol en inspirerend het slagersambacht is. Deze week was niet mogelijk geweest zonder de inzet van alle slagers, formules en partners. Dankzij hun enthousiasme, betrokkenheid en samenwerking werd het een succesvolle week waarin het ambacht volop in de schijnwerpers stond.

De week van de slager is een initiatief van Stichting VOS.