Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht wint Spareribs Trophy 2023

Slagerij van Tilburg heeft de Spareribs Trophy 2023 gewonnen. Deze prijs, in de door Koninklijke Nederlandse Slagers georganiseerde vakwedstrijd, is uitgereikt op dinsdag 28 maart in Kamerik. Slager John van Tilburg nam de Spareribs Trophy in ontvangst in het bijzijn van vele collega’s. In 2018 ging de prijs ook naar Van Tilburg.

Keurslager Muilwijk uit Ameide won de tweede prijs. De derde prijs in de Spareribs Trophy ging naar Keurslager Beverdam uit Rijssen.

Over de winnaar en zijn spareribs

De jury zei over de winnende spareribs van Slagerij van Tilburg: “Deze spareribs hebben de juiste snit, zijn zeer goed op smaak en perfect gegrild. Een prachtige combinatie van passie en vakmanschap.”

John van Tilburg: “We mogen ons nu voor de tweede keer de winnaar van deze vakwedstrijd noemen. Dit is geweldig! Een beloning voor het harde werken aan dit ambachtelijke product.”

De keuring

Op basis van een keuring op 1 maart zijn alle spareribs beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. Ongeveer 80 slagers stuurden hun spareribs in voor deze vakwedstrijd. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury van deze editie bestaat uit: branche erkende meesterslager Peter van der Geest, slager William Hermanussen (winnaar 2022) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Willem Miltenburg, Swen Denekamp en Simon Kuijper. De jury heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

De jury over de keuring: “Het niveau van deze editie lag heel hoog. Het was een flinke uitdaging om de top 10 te bepalen. Niet alleen chapeau voor de genomineerden, maar zeker ook voor de andere deelnemers.”

De uitreiking

De prijsuitreiking vond op 28 maart plaats bij Buitenplaats Kameryck. Samen met de finalisten en bezoekers van het door KNS georganiseerde slagersevent ‘De slager – het schaap met vijf poten’, werd tijdens deze uitreiking de winnaar van de Spareribs Trophy 2023 bekend gemaakt.

Overige finalisten

De overige finalisten die in willekeurige volgorde een eervolle vermelding ontvingen zijn:

• Keurslager Arisse Vleesch uit Beesd
• Maros Goes uit Goes
• Uw slager Bennie Ekkel uit Den Ham
• Keurslager Biermann – van den Eijnden uit Oostrum
• Keurslager de Jong uit Gilze
• Keurslager Ron de Kwant uit Hank
• Slagerij Swolfs – Martens uit Goirle

De Spareribs Trophy is één van de vakwedstrijden die KNS organiseert. Andere vakwedstrijden die jaarlijks plaatsvinden zijn de Lekkerste Bal Gehakt, De Grote Grillworsttest en de innovatiewedstrijd Gouden Slagersring.