Slagerij Thijs van den Kieboom wint Lekkerste Bal Gehakt 2025
Slagerij Thijs van den Kieboom uit Rotterdam heeft de Lekkerste Bal Gehakt 2025 gewonnen. Dat werd op 30 september tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten bekendgemaakt. Het is hun eerste winst bij deze vakwedstrijd. Deze onderscheiding onderstreept niet alleen het authentieke en ambachtelijke karakter van hun gehaktballen, maar ook de uitzonderlijke kwaliteit en het vakmanschap waarmee Van den Kieboom te werk gaat. Slagerij Jan de Rooij uit Berkel en Rodenrijs eindigde als tweede en Keurslager Van Strien uit ‘s Gravenmoer werd derde. Beide slagers waren in eerdere edities al eens winnaar van deze vakwedstrijd.
De gehaktbal als Hollands icoon
De gehaktbal is onmiskenbaar in de Nederlandse keuken: ambachtelijk bereid, herkenbaar rond van vorm, sappig en vol van smaak. Ook al is de bekendmaking op dinsdag, blijft de gehaktbal natuurlijk onlosmakelijk verbonden met ‘woensdag gehaktdag’. Met de jaarlijkse vakwedstrijd daagt Koninklijke Nederlandse Slagers haar leden uit om dit klassieke product naar een hoger niveau te tillen. De vakjury beoordeelt iedere inzending op vorm, samenstelling, geur, kleur, smaak en consistentie: alle elementen die samen de perfecte bal gehakt maken.