Rookworst van de slager bij Dutch Food Week

Nederland Vleesland was aanwezig op de opening van de Dutch Food Week op 6 oktober. Bij de foodtruck van Nederland Vleesland werden niet alleen lekkere, verantwoorde vleestraktaties verzorgd; er werden ook goede gesprekken gevoerd met jong en oud over de rol van vlees in een gezond voedselpatroon. Een bijzonder hoogtepunt tijdens de openingsmarkt was het bezoek van landbouwminister Adema. Hij nam met plezier een echte slagersrookworst in ontvangst.

De vertegenwoordigers van Nederland Vleesland spraken met vele marktbezoekers van alle leeftijden over bijvoorbeeld de voedingswaarde van vlees, duurzaamheid of dierenwelzijn. Ook met landbouwminister Adema! De minister sprak met Linda Verriet (POV), Helma Lodders (Vee & Logistiek Nederland), Marian Lemsom (KNS) en Laurens Hoedemaker (COV) over de plek van lekker en duurzaam vlees in gezond voedselpatroon. Minister Adema ontving een overheerlijke, ambachtelijke rookworst.

Bekroonde Arnhemse rookworst

Niet alleen de minister werd een rookworst cadeau gedaan. Vele bezoekers namen verguld Arnhems’ rookworst van Slagerij Putman in ontvangst. Bij de foodtruck was bovendien docent van SVO vakopleiding food Marco de Konink aanwezig, om meer te vertellen over de rookworsten die werden uitgedeeld.

Meer over Nederland Vleesland