Prijsuitreiking Arnhem Rookworststad

Slagerij van Asch uit Soest heeft de Bronzen Rookworst 2020 gewonnen. Vanwege corona kregen uitsluitend de rubriekskampioenen hun prijzen uitgereikt in Hotel van der Valk in Duiven. De bekers worden naar alle winnaars gebracht.

Voor de 46ste keer werd dit jaar Arnhem Rookworststad georganiseerd. Een bijzondere editie, omdat het er vanwege corona ook een tijd naar uit heeft gezien dat het evenement geen doorgang kon vinden.

Tijdens deze vakwedstrijd worden vakmanschap (technisch) als ook de productkwaliteit getoetst en beoordeeld. Er zijn dit jaar 264 producten ingezonden, waarvan 23 innovaties. En 114 deelnemers zijn er 20 meer dan vorig jaar. Elf SVO-studenten hebben voor de eerste keer deelgenomen.

Slagerij Smit uit Ternaard won de KNS Inspiratie/Innovatieprijs met zijn inzending ‘salade filet saucisse fumee’. Kampioen met de Beste en lekkerste Magere Rookworst van Nederland werd, met een vetpercentage van 14.6 procent, slager Bles uit Wehl. Slagerij van Egmond uit Arnhem is reservekampioen.

De jury stond dit jaar weer onder leiding van Paul van Trigt en bestond uit Ron Kinkelaar, Gjalt Landman, Jan van der Hek, Andre Hermsen (De Weerd), Hans Walraven en Jacques Rijk van de afdeling Vaktechnologie is namens de KNS betrokken geweest.

De KNS is sponsor van deze vakwedstrijd om zo het ambacht en vakmanschap in de branche te onderstrepen.