Overlijden Hans de Boer

Hans de Boer (66) oud voorzitter VNO-NCW en eerder MKB Nederland is eerder deze week overleden als gevolg van een zware hersenbloeding. Een heel verdrietig bericht dat heel ondernemend Nederland heeft geschokt, zo ook het bestuur van de KNS. Voorzitter Ad Bergwerff blikt terug op de samenwerking met Hans “Hans was een uniek persoon, direct maar heel oprecht, een echte ijsbreker met een groot gevoel voor humor. Hij was een verbinder en zag zowel de grote als de kleine ondernemer. Ik heb met heel veel plezier met hem samengewerkt. Ik ben daar ook heel trots op. Het gemis is groot vooral uiteraard voor zijn familie.”

Hans de Boer heeft veel bereikt vanuit zijn rol bij de koepelorganisatie. Alleen al in zijn laatste jaar als voorzitter kwamen er onder meer een pensioenakkoord, een akkoord over topvrouwen en een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers. In het laatste jaar leverde hij daarnaast een grote bijdrage in het overleg met de overheid en de vakbeweging over maatregelen om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Foto-onderschrift: Foto is genomen tijdens een werkbezoek bij Bergwerff's Slagerijen in Barendrecht. V.l.n.r.: Cees Oudshoorn, Ad Bergwerff, Hans de Boer.