Over twee maanden is het tijd voor de De Week van de Slager

Over twee maanden begint de Week van de Slager. Afgelopen jaren hebben vele slagers de tijd genomen om het ambacht, de creativiteit en de veelzijdigheid van het slagersvak te laten zien tijdens de Week van de Slager. Dit jaar vindt de week plaats van 12 tot 17 april 2021. Dit jaar in een coronaproof jasje dus online. Ook al kunnen mooie activiteiten zoals demonstraties en workshops niet plaats vinden, er zijn genoeg (online) activiteiten om te organiseren. En zo het ambachtelijke slagersvak te laten zien. 

Het is onduidelijk hoe de komende maanden de coronamaatregelen eruitzien en wat mogelijk is. Duidelijk is dat samenkomen in grote groepen niet mogelijk is en daarmee vallen veel activiteiten af voor de deelnemende slager. De Week van de Slager gaat daarom online. Op dit moment wordt hard gewerkt aan inspirerende campagnes op sociale media voor vmbo-scholieren, zij-instromers vanuit bijvoorbeeld horeca en een algemene campagne.   

Feest bij de slager 

Ook al is het niet mogelijk om bijvoorbeeld workshops of demonstraties te geven in de winkel, je kunt dit bijvoorbeeld wel online doen. Hiervoor wordt op dit moment een format voor ontwikkeld. Maar er zijn genoeg activiteiten die wel door kunnen gaan. Denk aan een kleurwedstrijd, een online wedstrijd ‘Raad het gewicht’ of ‘Raad het product’, een foto- of receptenwedstrijd. Lanceer een special ter gelegenheid van de Week van de Slager. Of organiseer een fietstocht langs plekjes gelinkt aan jouw slagerij. 

Meld je nu alvast aan als slagersambassadeur, want dat is toch elke slager!