Op vakantie in coronatijd

Gezondheid is een kostbaar goed, zeker ook op de werkvloer. Dat hebben wij afgelopen jaar met elkaar goed gemerkt hoe belangrijk dit is. Het recht op vakantie heeft als doel dat je als werknemer kunt herstellen van het werk. Ondanks dat het lastig is om na te denken over de zomer- en herfstvakantie, is het wel belangrijk om met je team een vakantieplanning te maken. 

Gebruik de vakantiekaart

Het is handig dat jouw werknemers zo snel mogelijk hun vakantiewensen doorgeven. Probeer daarom al vroeg in het jaar een beeld te krijgen wie er wanneer weg zou kunnen gaan. Werknemers met schoolgaande kinderen zijn namelijk aan een aantal weken gebonden waarin de kinderen vakantie hebben. Hierdoor weet je hoe de bezetting in de vakantieperiodes eruit ziet, weet je waar eventuele gaten in de bezetting zijn en kun je dit tijdig opvangen. 

Met de vakantiekaart kun je per medewerker het vakantiesaldo bijhouden. Een handig middel zodat je altijd weet hoeveel vakantie-uren een medewerker nog heeft.

Log in op MijnKNS en download de vakantiekaart

Op vakantie, wat zijn de regels?

Hopelijk is het mogelijk om dit jaar op vakantie te gaan naar het buitenland. Iedereen dient rekening te houden met de reisadviezen die gelden in verband met corona. Bespreek dit met je team. Hieronder kun je voorbeeldbrief downloaden waarmee je jouw medewerkers kunt informeren over vakantie, verlof en regels hierover. Deze brief kun je aanpassen/ aanvullen waar nodig en uitreiken aan jouw medewerkers.

Download de voorbeeldbrief