Online informatieavond Bedrijfsopvolging

Op 19 januari organiseert de KNS een online informatieavond voor haar leden met het thema Bedrijfsopvolging. Dit thema is belangrijk binnen de slagersbranche. De KNS wil bedrijfsopvolging stimuleren en meer overdrachten van ambachtelijke slagerijen mogelijk maken.

Er komt een dag dat je besluit om de slagerij te verkopen of om de deuren te sluiten. Bij een overgang of staking van jouw bedrijf komt veel kijken. Het advies van de KNS is dan ook om tijdig te starten met de voorbereidingen. Denk hierbij aan bedrijfseconomische, juridische, fiscale maar zeker ook emotionele gevolgen. De afdeling Ondernemerszaken vertelt op deze avond meer over deze aspecten. Het accountantskantoor Van Kempen en Co gaat dieper in op de fiscale aspecten die bij een bedrijfsovername komen kijken. Daarna vertellen twee collega-slagers en hun opvolgers over hoe zij het proces van overname hebben aangepakt, wat hun ervaringen zijn en geven tips aan andere slagers.

Uit een eerdere enquête over bedrijfsopvolging, voor de groep slagers in de leeftijd van 50 jaar en ouder, is gebleken dat 89% een rol ziet weggelegd voor de KNS om slagers meer en beter te informeren over dit thema.

Programma 19 januari 2021

19.30 uur   Start
19.45 uur   Van Kempen en Co aan het woord
                   Een fiscalist geeft uitleg over de fiscale aspecten bij een bedrijfsovername.
20.15 uur   Slagers aan het woord
                   Twee slagerijen vertellen hun verhaal over bedrijfsovername. Hoe hebben zij dit aangepakt? Wat zouden zij nu anders doen en welke tips hebben zij voor jou? Tips die je mee kunt nemen in jouw overwegingen in dit proces.
21.30 uur   Afloop

Aanmelden informatieavond Bedrijfsopvolging

 

 

Blijf op de hoogte met de KNS-app

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan nu aan voor de KNS app.