Nieuwe compensatiepakket is teleurstellend

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland stellen, namens de bij hen aangesloten brancheorganisaties zoals KNS, terecht dat het nieuwe compensatiepakket van het kabinet teleurstellend is. Het compensatiepakket vergoedt de schade van ondernemers allerminst. In de praktijk zullen waarschijnlijk weinig bedrijven hiervoor in aanmerking komen. Voor de zogenaamde horecaslagers in onze branche is compensatie essentieel. KNS blijft zich hard maken voor deze groep slagers in haar lobby naar de regering. 

Loonkosten 

De vaste lasten worden gecompenseerd. Loonkosten, de grootste post voor ondernemers, zijn niet opgenomen in het pakket. Daarnaast is het de vraag of bedrijven gezien de hoge omzetverliesdrempel (30% in een kwartaal) in aanmerking komen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten.

Belangen ondernemers

Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland komen de consequenties van de huidige situatie zo op het bord van ondernemers. ‘Er is oog voor de belangen van iedereen, zoals de zorg en ongevaccineerden, maar niet voor de belangen van ondernemers. Zij verdienen volledige compensatie nu ze weer worden verplicht om de deuren eerder te sluiten.

Slimmere maatregelen

De ondernemingsorganisaties gaan er vanuit dat de lockdown-maatregelen per 4 december van tafel gaan door slimmere interventies. Dit is des te belangrijker als de compensatie zo beperkt blijft. De beste compensatie is alles weer open.

Vragen over corona?

Heb je vragen over bijvoorbeeld quarantaine, mondkapjes of het compensatiepakket? Bel of mail ons gerust met je vraag. Wij staan voor je klaar. Uiteraard kun je je vraag ook stellen in de KNS-app aan één van onze medewerkers.