Nederland telt zes nieuwe Parmaham Specialisten
Zes ambachtelijke slagers uit Nederland zijn deze maand officieel uitgeroepen tot Parmaham Specialist. Zij zijn allen lid van KNS. Wij feliciteren de slagers met het mogen voeren van dit unieke keurmerk.
Het selecte gezelschap Parmaham Specialisten in ons land bestaat nu uit 37 speciaalzaken. In de ruim 100 landen waar Parmaham buiten Italië wordt verkocht, hebben slechts 337 slagerijen die erkenning. Nederland herbergt dus 11 procent van die Parmaham Specialisten in de wereld. Een unieke prestatie waarmee Nederland zich opnieuw op de kaart zet als land van vakmanschap en kwaliteit.
De nieuwe specialisten zijn:
- Slagerij Aad van Eijk (Voorschoten)
- Slagerij Spoelder (Den Dolder)
- Keurslager Jacobs (Vught)
- Antonis Traiteur Slager (Veldhoven)
- Keurslager Harmsen (Diepenveen)
- Slagerij Viets (Doetinchem)
Vakmanschap en passie als basis
Het prestigieuze predicaat ‘Parmaham Specialist’ wordt toegekend door het Consorzio del Prosciutto di Parma aan slagers die voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Naast uitgebreide productkennis speelt ook passie en enthousiasme voor Parmaham een belangrijke rol.
“We weten dat Parmaham bij deze vakslagers in goede handen is,” zegt Matteo Cavalli namens het Consorzio. “Het niveau van de slagerijen ligt hoog.”
Kijk hier voor meer informatie.