Let op: Sealbagautomaten per direct gesloten!

De banken en Geldmaat hebben op advies van de politie besloten alle sealbagautomaten voorlopig te sluiten. De sluiting is per direct. Dat betekent dat je alleen nog geld kunt afstorten bij de geldstortautomaten van de banken en Geldmaat. Op de Locatiewijzer van Geldmaat is het meest actuele overzicht van de alternatieve geldstortlocaties te vinden. Ook kan gebruik gemaakt worden van een waardetransporteur.

Hoe dan wel?

Er zijn vier alternatieven om contact geld alsnog af te storten:

  • Afstortautomaten van banken en geldmaat. Deze zijn echter beperkt beschikbaar door de sluiting van bedrijven als Primera en Bruna. Daarnaast is gastgebruik door banken vaak niet toegestaan. Er zijn nog circa 200 tot 250 automaten beschikbaar. 
  • Traditioneel waardevervoer voor met name voor grote cashvolumes
  • Klein geldtransport
  • Slimme kluis die geschikt voor afstorten op locatie

Wellicht biedt Brinks voor jou een oplossing.

Advies

Verhoog bij je verzekeraar de verzekerde waarde van het contante geld.

Wij adviseren je om jouw klanten zo veel mogelijk op te roepen te pinnen om zo de voorraad cash geld zo klein mogelijk te houden.

Promotiemateriaal Pinnen

Probeer zoveel mogelijk klanten aan te sporen om te pinnen. Gebruik hiervoor dit promotiemateriaal 

Infrastructuur contant geld niet op orde

Dit maakt duidelijk dat de infrastructuur voor de afhandeling van contant geld niet op orde is. De KNS is samen met collega-brancheorganisaties al langer in gesprek met de banken en de Nederlandse Bank over de service rond en de veiligheid van contant geldverkeer. Deel jouw ervaringen via communicatie@knsnet.nl. 

Bron: nu.nl