KNS-bestuurslid Daan Ruijter een van de testers van filet americain uit de supermarkt

Afgelopen week testten drie experts en verschillende liefhebbers voor het AD filet americain uit diverse supermarkten. Eén van deze experts was KNS-bestuurslid Daan Ruijter. Hij is slager en eigenaar van Slagerij Daan Ruijter (Obdam) en van slagerij Jeroen de Vries (Alkmaar).

Daan: “Als ambachtelijke slager werd ik gevraagd mijn visie te geven: wat maakt een filet écht lekker? Hoe zit het met structuur, smaak, versheid en… dat typische oranje kleurtje?”

“Filet Americain is vooral een kwestie persoonlijke smaak. Daar kwam ik achter toen ik in 2024 slagerij Jeroen de Vries overnam en hier mijn prijswinnende filet americain introduceerde. Klanten wilden de vertrouwde smaak terug, dus paste ik  het recept weer aan de vroegere versie aan.”

“Wat mij betreft blijft één ding duidelijk: goede filet americain begint bij vakmanschap. Dagvers rundvlees, zorgvuldig gekruid en met liefde bereid. Dat proef je. Slagers filet americain onderscheidt zich en is het lekkerste als het zo snel mogelijk wordt geconsumeerd.”

Lees het AD-artikel voor een verslag van de test en de winnaar