Keurslager Van Hest wint Lekkerste Bal Gehakt 2021

De winnaar van de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt is Keurslager Van Hest uit Goirle. Op 29 september ontving slager Paul Brands de eerste prijs van deze vakwedstrijd. Uw Slager Stefan Beld uit Goor won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.

Over de winnaar en zijn gehaktballen

De jury zei over de winnende gehaktballen van Keurslager Van Hest: “Deze gehaktbal is vaktechnisch een perfecte bal met een heerlijke smaak. Echt een eyecatcher in de toonbank. Complimenten!”

De keuring

Op basis van een keuring op 8 september zijn alle gehaktballen beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury, branche erkende meesterslager Johan van Uden, Marco van Strien (winnaar 2020) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Pepijn Putman, Femke Borgers en Josja Haagsma, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

De jury over de keuring: “Een goede gehaktbal vraagt om vakmanschap. In de top 10 staan echt mooie producten met een goede smaak, kruiding, vorm en ambachtelijke uitstraling. Allen hebben een zeer hoog niveau in kwaliteit en ambachtelijkheid.”

De uitreiking

De prijsuitreiking vond dit jaar online plaats op 29 september. Samen met de finalisten werd tijdens deze online uitreiking de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2021 bekend gemaakt.

Overige finalisten

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

• Slagerij Goossen uit Rijssen
• Keurslager Jongmans uit Klundert
• Slagerij Wout van de Veen uit Ederveen
• Keurslager Ron de Kwant uit Hank
• De Groene Weg Slagerij uit Rotterdam
• Keurslager de Jong uit Gilze
• Keurslager van der Zande uit Halsteren