Jeugdprijs Gouden Slagersring wordt Ad Bergwerff–prijs

De jeugdprijs van de Gouden Slagersring heet vanaf nu de Ad Bergwerff-prijs. Tijdens zijn voorzitterschap heeft Ad zich enorm ingezet voor het behoud van het ambacht en het enthousiasmeren van jongeren voor het slagersvak. Deze inzet is bekroond met de introductie van de Ad Bergwerff-prijs, bedoeld voor de jeugd-winnaar van de Gouden Slagersring.

Gouden Slagersring

De Gouden Slagersring is een slagersvakwedstrijd waarbij innovatieve producten centraal staan. De Jeugdcategorie is een wedstrijdonderdeel waarbij deelnemers in de leeftijd tot 25 jaar kunnen deelnemen. “Ad zet zich al jaren in voor kwaliteitsverbetering, vakwedstrijden en voor de ontwikkeling van talent in bijvoorbeeld de International Young Butchers’ Competition en de Stichting Meestertitels. Het is daarom een mooie dankbetuiging aan zijn inzet om de Jeugdcategorie-prijs naar hem te vernoemen”, aldus Marian Lemsom, KNS-directeur. Marian overhandigde Ad een symbolische prijs tijdens een werkbezoek aan zijn bedrijf, samen met KNS-voorzitter Koos van Essen. 

2022

De Gouden Slagersring staat in het teken van innovatieve producten die voor minstens 30% uit vlees bestaan. Alle wedstrijdproducten worden beoordeeld op innovatieve en economische waarde en productkwaliteit. De winnaar van deze wedstrijd krijgt een ring en wordt lid van de Broederschap. De Gouden Slagersring bestaat al sinds 1953.
De wedstrijd wordt per 2022 georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers in samenwerking met de Broederschap van de Gouden Slagersring en SVO vakopleiding food.