Inspiratiestages bij de slager tijdens de Week van de Slager

Het kiezen van een vervolgopleiding en daarmee een beroep is een hele moeilijke keuze voor veel jongeren. Om ze daarbij te helpen, kunnen ze een inspiratiestage doen tijdens de Week van de Slager. Deze week is van 4 tot en met 9 april. Een beter moment, vlak voor opleidingskeuze, is er niet om jongeren te enthousiasmeren voor een toekomst in het slagersvak! Dus meld je snel aan! 

Hoe werkt het?

Vanaf maart kunnen leerlingen in het voortgezet onderwijs op www.weekvandeslager.nl een inspiratiestage in zijn/haar buurt zoeken. Ze melden zich rechtstreeks aan bij de slager en gaan tijdens de Week van de Slager op inspiratiestage. Scholen ontvangen een speciale mailing om de inspiratiestage in de slagerij onder de aandacht te brengen. 

Hoe ziet een inspiratiestage eruit?

Tijdens één dag werkt de jongere mee in de slagerij. Start eerst met een rondleiding door de slagerij en laat de stagiaire meewerken met het maken van kant-en-klaar producten. Ben je vlees aan het bewerken, vertel er alles over. Laat een salade of maaltijd maken. Laat de stagiaire samen met een medewerker klanten helpen. Laat de stagiaire geen snijhandelingen verrichten of de snijmachine bedienen. Slagers die een inspiratiestage aanbieden, krijgen een handleiding toegestuurd.

Ik kan wel een inspiratiestage na de Week van de Slager aanbieden. Is dat mogelijk?

Ja, natuurlijk! Meld je wel aan zodat wij je kunnen opnemen in de database en geef aan op welke dag/dagen het wel mogelijk is.