Horecaslagers in de knel door sluiting horeca

Vrijdag 14 januari zijn in de persconferentie enkele versoepelingen afgekondigd. Helaas geen goed nieuws voor de horeca en hun leveranciers zoals de horeca-slagers uit onze branche. De horeca-slagers zijn vorig jaar, in de drukste tijd van het jaar, wederom enorm getroffen door de sluiting van de horeca. Ondanks het feit dat ondernemers creatief zijn, moet er nu perspectief worden geboden voor opening. De omzetten zijn dramatisch en de compensatie sluit niet compleet aan. Winkels en horeca hebben elkaar nodig om te zorgen voor een vitaal en aantrekkelijk winkelgebied of stadscentrum. Het mkb is de grootste werkgever van Nederland. Perspectief en compensatie is essentieel om te zorgen dat de belangrijke motor van de Nederlandse economie blijft draaien.

In al onze contacten benadrukken we het belang van perspectief en financiële regelingen om deze groep ondernemers te helpen. KNS probeert op alle mogelijke manieren de horecaslagers te ondersteunen. Door middel van advies en lobby. Ook de kwijtschelding van de VOS-premie die aangevraagd kan worden, is een manier om onze horecaslagers te helpen.

Kwijtschelding VOS-premie

Het is mogelijk om kwijtschelding van de VOS-premie over de periode juli 2021 - februari 2022 aan te vragen. De aanvraag om kwijtschelding dient uiterlijk 31 maart 2022 bij Stichting VOS ingediend te zijn. Deze kwijtschelding is aan te vragen als je gebruik hebt gemaakt van NOW 3-regeling.