Doe-dag
Hoe zo’n doe-dag eruit ziet? “Dat kun je zelf invullen”, gaat Dennis verder. “Ik liet in de ochtend drie leerlingen komen en in de middag weer drie. Ze liepen dus een dagdeel mee. Ik liet de leerlingen meekijken met het uitsnijden van een varken, maar gaf ze zelf ook iets te doen. Bijvoorbeeld het rollen van vinkjes. Ik laat ze dan ook wat proeven. Je wilt ze toch prikkelen om na te denken over een toekomst in de slagerij. Aan het einde van de dag gaf ik ze een waardebon van de slagerij mee naar huis. Je hoopt dan natuurlijk dat als ze thuiskomen zij enthousiast vertellen over hun ervaring en dat broertjes, zusjes, nichtjes of neefjes dat ook oppikken.”
Van doe-dag naar zaterdaghulp
Slager Dennis eindigt zijn verhaal met: “Ik heb nu een 14-jarige jongen die na zijn snuffelstage als zaterdaghulp is komen werken. Dat is toch hartstikke positief! Als je de tijd neemt om kinderen op te leiden, dan kunnen daar alleen maar mooie dingen uit voortkomen. Ik vind het echt heel leuk om aan VMBO on Stage mee te werken en raad collega’s zeker aan om ook eens deel te nemen!”
On Stage
On Stage is gericht op hulp bij beroepskeuze en het leggen van duurzame contacten waar jongeren ook later nog eens een beroep op kunnen doen. Door het beroepenfeest en de daaropvolgende Doe-dag krijgen ze goed beeld van de beroepen die er zijn. Door het lokale karakter levert het niet alleen de jongere maar ook de deelnemende beroepsprofessional veel op.
Passie delen
Jongeren verdienen hulp bij hun toekomstdromen en toekomstperspectief. Door in gesprek te gaan met een enthousiaste en gepassioneerde slager, bankdirecteur of loodgieter worden toekomstdromen geboren. Dus doe mee en vertel je verhaal! Wil jij meedoen met het On Stage Beroepenfeest in jouw regio? Meld je dan aan!