Durf jij een meestertitel aan?

De slagersbranche kent 2 meestertitels: branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper. Met het halen van één van deze titels onderscheid je je als vak- en ambachtsman. Om de titel te mogen dragen, leg je je meesterproef af. Hiermee laat je zien dat je het vak en ambacht op excellent niveau beheerst. Beide titels staan open voor ondernemer en werknemer. Ook zijn er subsidies beschikbaar voor de deelnamekosten. Durf jij het aan? De branche kent op dit moment vijf branche erkende meesterslagers en twee branche erkende meesterverkopers.

Door het afleggen van de meesterproef daag je jezelf uit. Wat er voor nodig is: kennis, vakmanschap en lef! Voor meesterslager zijn dit: vers vleesbewerking, communicatie & ondernemerschap en worstmakerij & traiteur. Voor meesterverkoper leg je een praktijkopdracht af en maak en presenteer je een verkoopplan.

De meesterproef bevat onderdelen die pittig zijn en het nodige van je vergen. Dat kan ook niet anders want het is de hoogst haalbare titel in onze branche. Voor de titel meesterslager moet je onder andere In twee dagen tijd bijvoorbeeld 22 technieken uit de worstmakerij en traiteurkant laten zien. Door de werkplanning die je dient te maken, kun je dit onderdeel goed plannen en voorbereiden. Ook het onderdeel vers vleesbewerking uit het traject meesterslager bevat veel onderdelen maar is zeker haalbaar. Heb je het idee dat je het verleerd bent? Loop maar een dagje mee bij een zelfslachtende slager en je zult merken dat dit niet het geval is. Wil je meer weten over de inhoud? Bel gerust met Arthur Tarmond, secretaris Stichting Meestertitels Slagersbranche, 070 3314621.

Opgaan voor je meestertitel?

Dat kan! Meer informatie over de meesterproef en hoe je je aanmeld als kandidaat vind je op www.meesterverkoperslagersbranche.nl en www.branche-erkende-meesterslagers.nl.

De meestertitels zijn een initiatief van Stichting Meestertitels Slagersbranche. In dit fonds zijn de vakbonden FNV en CNV Vakmensen en Koninklijke Nederlandse Slagers vertegenwoordigd.