Brief ministerie over Route naar RI&E

Een flink aantal KNS leden heeft een brief ontvangen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de verplichting om een Risico Inventarisatie en Evaluatie, afgekort RI&E, te hebben. Voor de slagersbranche heeft KNS samen met de vakbonden FNV en CNV een zogenaamde branche RI&E opgesteld. Door die te hanteren, kan je als slager voldoen aan deze verplichting. Deze branche-RI&E is gratis en digitaal beschikbaar.

De branche RI&E is alleen toepasbaar voor bedrijven met maximaal 25 werknemers. Bij grotere bedrijven moet de RI&E worden getoetst door een externe deskundige.

Voor de deelnemers aan het SAS Zorgportaal bestaat de mogelijkheid om een RI&E abonnement af te sluiten voor 3 jaar. In dat geval word je door een Arbo-deskundige geholpen met het opstellen van de RI&E. De kosten van het abonnement bedragen € 250 per jaar. Dus in totaal € 750. Als de RI&E in het 4e jaar up-to-date is, krijg je van SAS ZorgPortaal 50% van het abonnementsgeld (€ 375) weer retour.

Met behulp van het RI&E abonnement van het SAS ZorgPortaal ben je altijd verzekerd van een goedgekeurde RI&E. Wanneer je hiervan gebruik wilt maken, neem dan contact op met het SAS ZorgPortaal (070 3011687) om je aan te melden.