Bestuurswisselingen tijdens ALV

Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van KNS op maandagavond 26 juni legde het KNS-bestuur verantwoording af over de activiteiten en de financiën van de vereniging. Daarnaast werd de bijeenkomst benut voor diverse bestuurswisselingen.

ALV stukken en bestuurswisselingen

De ALV werd geopend door voorzitter Koos van Essen en directeur Marian Lemsom die de aanwezige leden verwelkomden.

Speech voorzitter

Koos van Essen startte met een speech en blikte daarin kort terug op het afgelopen jaar waarin slagers met kosten en zaken te maken kregen waar je als ondernemer geen invloed op hebt. Verder wilde Koos zich vooral richten op de zaken waar ondernemers wel invloed op hebben: ambacht, kennis, passie, traditie, vers, marketing en merchandise. Hierover vertelde hij aan de hand van zijn recente ervaring en totaalbeleving van deze facetten in Panzano di Chianti in Toscane, waar hij op bezoek ging bij wereldberoemde collega Dari Checcini. "Opmerkelijk te zien was dat de passie, de liefde voor het vlees, het ambacht, de traditie en vooral de marketing niet van Dario afkomstig zijn, maar van zijn gasten! Fans. Anders kun je ze niet noemen. Bijna alle gasten zetten meerdere foto’s op alle sociale media kanalen, waardoor zijn schare fans iedere dag groeit. Wat heb ik hier nu van meegekregen om door te willen geven? Dat nog steeds erg veel mensen enorm willen genieten van erg lekker vlees, dat plezier en passie voor ons vak en product aanstekelijk werkt, dat social media ons helpt om fans te maken en om die fans voor ons fans te laten maken, dat ons product, wellicht op een andere manier door ons vermarkt kan, en misschien wel moet gaan worden in de toekomst en 100 % onder de noemer Slager! De liefde voor vlees bestaat nog en blijft nog heel lang bestaan."

Agendapunten

Daarna volgde de officiële onderdelen; het verslag van vorig jaar, de jaarrekening van 2022 en een vooruitblik op de begroting van 2024. Allen werden tijdens de vergadering vastgesteld en goedgekeurd.

Bestuurswisselingen

Vervolgens stonden de bestuurlijke aangelegenheden op de agenda, te beginnen bij de herbenoeming van Arno de Best. Hierdoor gaat Arno zijn tweede termijn als bestuurslid in. Lida Koelewijn en Herman ter Weele namen beide na twee termijnen afscheid van het bestuur en waren aanwezig om persoonlijk de dankwoorden in ontvangst te nemen en het stokje over te dragen. Hierop werden Wouter van de Veen en Paul Klement voorgedragen en benoemd als lid van het KNS-bestuur. Wouter van de Veen is branche erkende meesterslager en eigenaar van zelfslachtende slagerij Wout van de Veen in Ederveen. Paul Klement is de ondernemer achter Keurslager Jellema uit Klazienaveen en Emmen.

Na de rondvraag kwam de interactieve vergadering tot een einde. Het complete bestuur bestaat nu uit: Koos van Essen, Jan Peter van der Zee, Arno de Best, Marco van Strien, Daan Ruijter, Paul Klement en Wouter van de Veen.

Masterclass

Voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering van KNS op 26 juni, gaf Rebecca Trouwee van adviesbureau Youngworks een inspirerende masterclass over hoe werkgevers jongeren kunnen interesseren voor een baan. Daarbij gaf zij tips om jonge medewerkers aan de slagerij te binden en behouden. Ben je benieuwd naar de ins & outs van deze masterclass? Houd dan De Slager 6 in de gaten. In die editie geeft Rebecca in de vorm van een interview nog wat tips prijs.