Aandacht voor de Week van de Slager

De Week van de Slager is in volle gang en online en in de slagerijen zien we het ambacht bruisen. Heel veel slagers hebben leuke filmpjes gemaakt en op sociale media gezet. Volgers krijgen zo een mooi beeld van de productie, de specialiteiten, lekkere aanbiedingen of fijne vleeswaren. De organisatie van de Week van de Slager is verheugd om zoveel leuke posts te zien op sociale media.

Food-influencers

Ook een aantal food influencers hebben een hun ervaringen bij de slager op Instagram gepost.

  • @Altijd.Lekker (47.000 volgers) ging in de leer bij Slagerij Maros. Spareribs en verse worst stonden op de lesprogramma voor die dag. 

  • @Cooking Queens (29.900 volgers) mocht meewerken in de keuken bij Erik van Slagerij Sieverink. De klanten waren supertevreden met de heerlijke worst. 

  • Het @Kookpitje (4.300 volgers) maakte het beste broodje steak dankzij een product op maat van Slagerij Kamperman. 

  • @Overetengesproken.nl (15.500 volgers) kreeg de beste tips van Special Slagerij René van Schaik en maakte daarmee de beste rosbief. 

  • @Rafaeldenhartog (7.600 volgers) kreeg slagerslessen van Manolito Bastiaanse van Slagerij Hendrikse, sneed een ribstuk af en kreeg tips voor hoe picanha te bereiden op de barbecue. 

  • @Chefvanderlecq (181.000 volgers) was als een kind in de snoepwinkel bij Sil’s Natuurvlees. Alles passeerde de revue, zelfgemaakte beef jerky, grillworst, salami. Daan weet nu wat een tomahawk is en vroeg zich af ‘wat doe je met een varkenspoot?’ Sil vertelde dat hij medewerkers veel laat leren en dat dat leidt tot blije gezichten. 

Spin-off

  • Meer influencers raakten geïnspireerd door de slagers. Zo gingen de broodjestesters een broodje hamburger eten bij Chateaubriand. 
  • Ook deze expat-influencer ging een broodje bij haar favoriete slagerij Buhrs eten.

Op tv kwam de Week van de Slager in beeld

In ‘Van Roosmalen en Groenteman’ besprak tafel-gast Jan Slagter de Week van de Slager. Hij pleitte voor eerlijk vlees en een voor ‘minder maar beter’ te kiezen. KNS heeft van het fragment een mooi clipje gemaakt, hierin hoor je ook het radiospotje. 

Radio

  • Op de radio (100%NL, Radio 538, Sky-Radio) is de hele week nog het spotje te horen, heb deze al gehoord?
  • Op NPO-radio 5, vroeg in de ochtend als veel slagers beginnen met het werk, waren Carola en Tako Post van Slagerij Gelderblom Oude Tonge te gast. Luister mee naar het fragment.

Redactie

In het online magazine EYdaily voor studenten van Fontys Hogeschool is een artikel gemaakt over de Week van de Slager.