1,5 meter afstand houden is weer verplicht

Het kabinet heeft strengere maatregelen genomen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Daarbij is het essentieel dat iedereen zich de basisregels houdt. Een van de belangrijkste basisregels is het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar. Dit was al een dringend advies, maar is vanaf 24 november 2021 weer verplicht. Wat betekent dit voor jouw slagerij?

Dit betekent dat de politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) hierop kunnen handhaven. Zorg ervoor dat in jouw winkel:

  • bij de entree aangegeven staat hoeveel mensen in de winkel kunnen staan. Gebruik hiervoor deze raamposter. Hou hetzelfde aantal klanten aan zoals je eerder hebt gedaan.
  • geef op de vloer aan waar klanten kunnen staan, bijvoorbeeld door een streep, stip, ster of vakje
  • zorg ervoor dat klanten die buitenstaan ook goed afstand kunnen houden zonder voorbijgangers te hinderen. Bijvoorbeeld door een streep of vakje op de straat. 

Afstand houden

Deze tekst kun je gebruiken voor bij de posts:

Altijd voldoende afstand houden, soms is het maar lastig. Dat begrijpen we heel goed. Maar omdat het belangrijker is dan ooit, ook in onze winkel, blijven we er u aan herinneren.

Download een poster of facebook/instagram post om jouw klanten, op een vriendelijke manier, te attenderen op de 1,5 meter afstand: