12 finalisten uit keuring Lekkerste Bal Gehakt 2023

De keuring van de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt is volbracht en de finalisten van 2023 zijn bekend. Om kans te maken op de titel ‘Lekkerste Bal Gehakt’ leverden slagers uit het hele land hun ambachtelijke gehaktballen in voor de wedstrijd. De kwaliteit van de ingezonden producten was nooit eerder zo hoog als dit jaar, waardoor is besloten om niet 10, maar 12 finalisten te selecteren.

500_500_LBG2023

“De producten in de top 12 hebben een ambachtelijke en authentieke uitstraling en zijn supermals in de bite. Het zijn gehaktballen met karakter en ze zijn vaktechnisch van uitstekende kwaliteit”, laat Ron Kinkelaar, coördinator van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht weten.

Finalisten

De jury selecteerde uit de wedstrijd de volgende 12 finalisten (in willekeurige volgorde):

  • Slagerij Klein uit Noordwijkerhout
  • Keurslager Cees Mol uit Goes
  • Slagerij Aad Groenewegen uit Honselersdijk
  • Keurslager Ron de Kwant uit Hank
  • Slagerij Haarselhorst uit Breda
  • Keurslager Jacco van Zoonen uit Nieuwe Niedorp
  • Slagerij Jan de Rooij uit Berkel en Rodenrijs
  • Keurslager Van Hest uit Goirle
  • Slagerij Harmke Anema uit Wergea
  • Keurslager De Jong uit Gilze
  • Maros uit Made
  • Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk

Vakkundige jury

Branche erkende meesterverkoper Christiaan Verkuijl en erkende keurmeesters van het Expertisecentrum voor het slagersambacht, Ronnie Poeste en Marloes Hartskamp hadden de eer om de ambachtelijke gehaktballen te keuren.

Keuring

Tijdens een keuring worden de gehaktballen op diverse componenten beoordeeld. Niet alleen de smaak speelt een belangrijke rol. Het aangezicht, snijvlak, de samenstelling, bewerking, consistentie en de geur zijn ook van doorslaggevend belang.

Prijsuitreiking

Op dinsdag 26 september vindt de prijsuitreiking plaats op de VAS-beurs. In het Food Center Amsterdam wordt om 15.30 uur de winnaar bekendgemaakt.