Meestertitels

Onze branche kent twee meestertitels: branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper. Met deze titels onderscheid je je als vak- en ambachtsman/vrouw. Om een meestertitel te mogen dragen, leg je je meesterproef af. Hiermee laat je zien dat je het slagersvak en ambacht op excellent niveau beheerst.

Waarom een meestertitel?

De meestertitel ‘branche erkende meesterslager’ en 'branche erkende meesterverkoper' is in het leven geroepen om een aantal redenen. Om als slagersbranche een aantrekkingskracht te hebben en te krijgen bij het publiek, is het hebben van meesterslagers heel belangrijk.

Door de aanwezigheid van meesterslagers in de branche verbetert het imago van de slagers bij het grote publiek en wordt het vakmanschap nog verder geprofessionaliseerd. Bij andere branches, zoals de horeca en de bakkerij, heeft de introductie van een meestertitel gezorgd voor een herwaardering van het ambacht binnen en buiten de branche. Met als resultaat een verbetering van de instroom in de branche.

De titel branche erkende meesterslager en -verkoper is er alleen voor de állerbesten in de slagersbranche. Het behalen van de meestertitel is de kroon op jouw werk en is het bewijs dat jij een slager bent die op topniveau functioneert. De meestertitel is een persoonlijke titel die na het afleggen van een meesterproef wordt toegekend, dus zowel ondernemer als medewerker m/v kan de meesterproef afleggen.

Het beheer is ondergebracht in de Stichting Meestertitels Slagersbranche. Het is een initiatief van de Stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) geweest.

Relevant nieuws