Meesterproef voor branche erkende meesterslager weer van start

De slagersbranche kent twee meestertitels: branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper. In oktober zijn twee slagers gestart met hun meesterproef voor de meestertitel branche erkende meesterslager. Dit zijn Hans de Goeij van Traiteurslagerij De Goeij in Vianen en Hans-Peter Spaans van Slagerij Ter Weele. Eerder zijn Wim Koelewijn van de gelijknamige slagerij in Huizen en Gerda Meijer van Slagerij Hemmen gevestigd in Onstwedde gestart met hun meesterproef voor de titel branche erkende meesterverkoper.

Met beide titels onderscheid je je als vak- en ambachtsman. Om een meestertitel te mogen dragen, leg je je meesterproef af. Hiermee laat je zien dat je het slagersvak en ambacht op excellent niveau beheerst.

De meesterproef voor branche erkende meesterslager bestaat uit drie onderdelen en de doorloop van het traject duurt ongeveer 1 jaar. Voor beide slagers is het onderdeel vers vleesbewerking inmiddels achter de rug. De volgende onderdelen komen nog aan bod: ondernemerschap & communicatie en worstmakerij & traiteur.

Voor de titel van branche erkende meesterverkoper leg je twee onderdelen af. Het traject duurt ongeveer een half jaar. Je legt een praktisch en theoretisch onderdeel af. Het theoretische deel bevat een beoordeling van productkennis en bereidingen (inclusief culinaire kennis). Dit kan in de vorm zijn van een aantal praktijkopdrachten casussen. Het praktische deel betreft observatie door beoordelaars.

Opgaan voor je meestertitel?

Dat kan! Meer informatie over de meesterproef en hoe jij je aanmeld als kandidaat vind je op www.meesterverkoperslagersbranche.nl. Wil je meer weten over de meestertitel branche erkende meesterslager? Check www.branche-erkende-meesterslagers.nl.

De meestertitels zijn een initiatief van Stichting Meestertitels Slagersbranche. In dit fonds zijn de vakbonden FNV en CNV Vakmensen en Koninklijke Nederlandse Slagers vertegenwoordigd.

Meer weten? Neem contact op met Arthur Tarmond, secretaris Stichting Meestertitels Slagersbranche, 070 3906365 of info@stichtingmeestertitelsslagersbranche.nl.