Lekkerste Bal Gehakt 2025: finalisten bekend op woensdag gehaktdag
Na een spannende keuring op woensdag 10 september, beter bekend als woensdag gehaktdag, zijn de finalisten van de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2025 geselecteerd. Uit tientallen inzendingen koos de vakjury de tien lekkerste gehaktballen van Nederland. Op 30 september wordt bekendgemaakt wie van de tien finalisten zich een jaar lang de trotse drager van de titel Lekkerste Bal Gehakt 2025 mag noemen.
De gehaktbal als Hollands icoon
De gehaktbal is onmiskenbaar in de Nederlandse keuken: ambachtelijk bereid, herkenbaar rond van vorm, sappig en vol van smaak. Met de jaarlijkse vakwedstrijd daagt KNS slagers uit om dit klassieke product naar een hoger niveau te tillen. De vakjury beoordeelt iedere inzending op vorm, samenstelling, geur, kleur, smaak en consistentie: alle elementen die samen de perfecte bal gehakt maken.
Finalisten van 2025:
De volgende slagerijen zijn doorgedrongen tot de finale van de Lekkerste Bal Gehakt 2025 (in willekeurige volgorde):
- Keurslager Littooij uit Dinteloord
- Slagerij Haarselhorst uit Breda
- Keurslager Arie Klaver uit Schagen
- Slagerij Menno Hoekstra uit Anjum
- Slagerij & Traiteur Koen van Vugt uit Drunen
- Keurslager van Strien uit ‘s Gravenmoer
- Ambachtelijke Dorpsslagerij uit Amersfoort
- Slagerij Jan de Rooij uit Berkel en Rodenrijs
- Slagerij Thijs van den Kieboom uit Rotterdam
- Keurslager Spijkerman uit Akkrum
Deskundige beoordeling
De keuring werd uitgevoerd bij SVO vakopleiding food in Houten. Mirjam Pees coördineerde de keuring namens het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De jury stond onder leiding van juryvoorzitter Paul van Trigt en wedstrijdleider Jan Nederhoed. Juryleden waren branche-erkende meesterverkoper Sabrina Maat, gecertificeerd productkeurmeester en branche-erkende meesterslager Arno de Best, en Isa Jongmans van Keurslagerij Jongmans, winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2024.
Vooruitblik prijsuitreiking

De winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2025 wordt bekendgemaakt tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten op dinsdagmiddag 30 september.
“De inzendingen laten zien hoe smaakvol en veelzijdig een bal gehakt kan zijn. We hebben een prachtige top 3 kunnen onderscheiden met een hele duidelijke winnaar. De prijsuitreiking belooft een onvergetelijk moment te worden voor alle betrokken slagers,” aldus juryvoorzitter Paul van Trigt.