KNS brengt slagers op tv
Het jubileumjaar brengt naast een uitgebreid aanbod aan ledenactiviteiten ook media-inzet met zich mee. Hierbij brengt de KNS slagers op tv. Vrijdag 13 mei was Ron de Kwant, van de gelijknamige keurslagerij uit Hank, winnaar gouden slagersring om 10.00 uur bij Koffietijd.
Koffietijd
Koffietijd is de afgelopen jaren al heel succesvol ingezet rondom de Dag van de Slager. Ook dit jaar bleek dat weer een succes om slagers bij chefkok Caspar Burgi in de keuken te zien. Door het mooie weer is er vooral buiten met de barbecue gewerkt.
Gedurende het jaar wordt er met regelmaat, in totaal in 10 uitzendingen, een slager uitgenodigd die onder andere het vlees komt brengen en uitleg geeft over het vlees geeft bij Koffietijd. Waar komt het vandaan? Wat maakt dit zo lekker? Caspar Bürgi, de vaste chef in dit programma, richt zich vervolgens op het klaarmaken van het recept.
Vrijdag 13 mei maakte Ron de Kwant zijn opwachting in Koffietijd. Vrijdag 27 mei is Europees kampioen (IYBC) Maarten Wolters in de studio. Na de zomervakantie komen er nog meer slagers in beeld.
Door aandacht aan de slager te besteden in deze programma’s zoomen we in op het onderscheidende vermogen van de slager en wordt de diversiteit van vlees besproken. De slager kan vooral zijn adviserende rol laten zien en uitleggen welk vlees goed past bij de recepten van Caspar.
Thuis op zondag
Dit voorjaar waren er op twee zondagen ook slagers in het zondagmiddagprogramma uit ‘Thuis op zondag’ . Keurslager Lida Koelewijn en Manolito Bastiaanse van Slagerij Hendrikse waren in de uitzending om samen met chefkok Sandra Ysbrandy een vleesgerecht te maken.
Van Slager tot chef
In oktober starten de uitzendingen van het programma Van Slager tot Chef waarin slagers(-leerlingen) een grote rol spelen.