Keurslager Frank van Gils wint Grote Grillworsttest 2016

Keurslagerij Frank van Gils uit Oosterhout wint de Grote Grillworsttest. Op 16 februari
kreeg slager Frank deze prijs uitgereikt van chefkok en juryvoorzitter Pierre Wind in de
Glazen Ruimte in Maarssen.

Keurslagerij Frank van Gils uit Oosterhout wint de Grote Grillworsttest. Op 16 februari
kreeg slager Frank deze prijs uitgereikt van chefkok en juryvoorzitter Pierre Wind in de
Glazen Ruimte in Maarssen. ”Een grillworst moet je verleiden vanuit de toonbank. De
grillworst van Keurslager Frank van Gils doet dit in alle opzichten. Een echte eerlijke
grillworst. Een perfecte smakencombinatie, een grillworst zoals die moet zijn.” zei de jury
over het winnende product. Grillworst is onbetwist het omfietsproduct van de slager, een
favoriet van veel consumenten. Maar liefst 140 slagers zonden hun grillworst in voor
deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie.

Op de tweede plaats staat Keurslager De Adelaar uit Apeldoorn. “Een mooie worst met
een heerlijke grillsmaak, elk hapje heeft meerdere smaakcomponenten.” Slagerij Strijbos
uit Goirle behaalde de derde plaats. “Een product om voor om te rijden!”

De jury van de Grote Grillworsttest bestaat uit juryvoorzitter Pierre Wind, slager Peter
Tap (winnaar 2015), Ron Kinkelaar (namens SVO vakopleiding food) onder leiding van
Paul van Trigt. Een record aantal inzending vereiste extra mankracht waardoor op het
laatst Simon Muilwijk is toegevoegd aan de jury.

Tijdens de voorronde op 21 januari zijn er tien finalisten geselecteerd. Op 4 februari boog
de jury zich over deze tien inzendingen die zowel koud als warm werden gekeurd in de
finalekeuring. De producten zijn gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met
‘Uitwendig aanzien en uitwendige kleur’ ‘Aanzien snijvlak en inwendige kleur’ ‘Geur en
smaak’ en ‘Samenstelling en consistentie’. Daarnaast moesten de finalisten een
allergenendeclaratie aanleveren van hun grillworst. Allergenendeclaratie is een actuele
verplichting en veel consumenten stellen hier vragen over. Mysteryshopping was ook
onderdeel van de finalekeuring. Deze consumentenaankopen werden op bovengenoemde
aspecten gekeurd en vergeleken met de wedstrijdinzending. ‘Kwaliteit is als het altijd
hetzelfde is’ zegt chefkok Pierre Wind. Om die reden is de mysteryaankoop in deze ronde
een goede graadmeter. 

De overige finalisten van de Grote Grillworsttest zijn in willekeurige volgorde:

  • Slagerij Voorburg uit Voorburg
  • Keurslager van Schaik uit Huizen
  • Gildeslager Boersema uit Grijpskerk
  • Gildeslager Koekman uit Nieuwegein
  • Keurslager Steltenpool uit Hoevelaken
  • Keurslager Rien en Irma Baas uit Leerdam
  • Slagerij Molenaar uit Lexmond

Deze finalisten hebben allen een eervolle vermelding gekregen.  De jury zei: ”Bij de finalekeuring is er extra kritisch bekeken, het ging om de kleinste  details. Een goede grillworst bepaalt de reputatie van de slager en verleidt je al vanuit de  toonbank. De geur komt je al tegemoet! Een combinatie van een mooie vleessmaak, een
eerlijke worststructuur, uitgebalanceerde kruiden en smaken maken een grillworst een
product om voor om te rijden!“