Juridisch advies

Als ondernemer heb je te maken met contracten, regels en wetten waarbij advies van een deskundige vaak heel welkom is. Soms is een telefoontje naar de juridische afdeling al voldoende om een probleem gratis op te lossen. In andere gevallen is een uitgebreid advies noodzakelijk en geldt een speciaal ledentarief.

Uurtarief bedraagt € 99 per uur, exclusief reiskosten (€ 0, 40 per km) en 21% btw. Weet dat onze juridische afdeling onafhankelijk is en veel ervaring in de branche heeft. Hieronder vind je een greep uit de onderwerpen die de afdeling behandelt.

Huur- en arbeidsrecht

Veel slagers huren het pand waarin de slagerij is gevestigd. Mogelijk heb je vragen over wijzigen en opzeggen van dit contract of over de voorwaarden van het contract.

Op het gebied van arbeidsrecht heeft de recent aangenomen Wet Werk en Zekerheid belangrijke gevolgen voor het arbeidsrecht en de uitvoering daarvan door bedrijven vanaf 1 januari 2015. Als ondernemer is het lastig om op de hoogte te zijn van alle regels van arbeidsovereenkomsten, ontslag, transitievergoedingen en het aantal tijdelijke arbeidscontracten. Neem daarom contact op onze juridische afdeling voor advies.

Productaansprakelijkheid

Productaansprakelijkheid geldt wanneer je als slager producten verkoopt die schade aan de gezondheid toebrengen. Denk aan voedselvergiftiging bijvoorbeeld. Als producent ben je dan risicoaansprakelijk en het kan gebeuren dat de klant om een schadevergoeding vraagt. Een vervelende situatie die de reputatie van je bedrijf kan beschadigen. Het testen van een productmonster kan de aansprakelijkheid aantonen.

Klachten over smaak of geur van een product zijn ook vervelend maar dit heeft niets te maken met productaansprakelijkheid. Wel is het belangrijk om klachten zorgvuldig te registreren en te behandelen.