IBC

De International Butchers’ Confederation behartigt de belangen van haar Europese leden in Brussel. De IBC is een federatie van nationale verenigingen van kleine en middelgrote ambachtelijke slagerij- en cateringbedrijven. Op dit moment vertegenwoordigt de IBC 16 organisaties uit Europese landen met een totaal van meer dan 150.000 ambachtelijke slagerij- en cateringbedrijven, die samen werk bieden aan bijna 1 miljoen mensen. Nederland is vertegenwoordigd door de KNS-delegatie.

Sinds 1 januari 1991 is de IBC vertegenwoordigd in Brussel met een permanent secretariaat-generaal. Met een eigen vertegenwoordiging in de hoofdstad van Europa spreekt de Europese ambachtelijke slagerijsector met één stem als het gaat om de verdediging van haar belangen binnen de instellingen van de Europese Gemeenschappen, zoals het Europese Parlement, de Europese Commissie en de Europese Raad.

Samen met deskundigen uit de aangesloten landen is de IBC vertegenwoordigd in werkgroepen die de Europese Commissie adviseren als het gaat om de voedselketen en dierenwelzijn. Op deze wijze kunnen de belangen van de Europese ambachtelijke slagerijsector vroegtijdig en rechtstreeks worden verdedigd.

Relevant nieuws