Event: 'Het schaap met vijf poten'

Het jaarlijkse KNS-event komt er weer aan. Blok dinsdag 28 maart 2023 in je agenda en meld je aan voor ‘De Slager: het schaap met vijf poten’. Deze dag zoomen we in op de vele rollen die een (slager)ondernemer in de praktijk allemaal vervult. Met een prachtige line-up aan sprekers kan het niet anders dan dat je dit event verlaat met nieuwe ideeën en inzichten.

Deze dag vindt plaats bij Buitenplaats Kameryck in Kamerik. Het programma is gericht op slagerondernemers. Aansluitend aan het event is de uitreiking van de Spareribs Trophy 2023. Het programma eindigt rond 21.30 uur. 

Dit event is alleen toegankelijk voor KNS-leden en genodigden.

Programma
15.00 uur Ontvangst
15.30 uur Welkom
15.45 uur Inspiratiesessie 1
16.45 uur Inspiratiesessie 2
17.30 uur Korte pauze
17.45 uur Inspiratiesessie 3 
18.30 uur Dinerbuffet
20.00 uur Uitreiking Spareribs Trophy
20.45 uur Afsluiting met een borrel

Inspiratiesessie 1: Maatschappelijk bewuste waardecreatie

Aan het woord: Inga Blokker (directeur kennisplatform Foodservice Instituut Nederland), Wim Landwaart (Landwaart Culinair) & Richard Groot (Keurslager Groot Culinair)

Als directeur van The Food Research Company en Foodservice Instituut Nederland houdt Inga Blokker zich continu bezig met ontwikkelingen in de brede foodbranche. Welke ontwikkelingen gaan de branche beinvloeden, waarom -en uiteraard: welke impact hebben die op jouw bedrijf? 

De eerste inspiratiesessie staat in het teken van 'Maatschappelijk bewuste waardecreatie'. Inga Blokker bespreekt in deze sessie de maatschappelijke trends die invloed hebben op de slagersbranche. Om de verbinding met de praktijk te behouden ontvangen we ervaren ondernemers Wim Landwaart en Richard Groot op het podium om op zoek te gaan naar het antwoord op de vraag: welke maatschappelijke trends veranderen consumentenkeuzes en hoe pas je als ondernemer je aanbod daarop aan?

Inspiratiesessie 2: Het schaap met vijf poten - hoe je alle ballen hoog houdt

Aan het woord: Horecatycoon René Bogaart & Branche erkende meesterslager Dennis van Dun (Slagerij van Roessel) 

In de tweede inspiratiesessie gaan we dieper in op de vele rollen die een ondernemer te vervullen heeft. Je moet van heel veel onderwerpen verstand hebben. Letterlijk een schaap met vijf poten. Hoe doe je dat en hoe krijg je het voor elkaar om ondanks de vele rollen ook nog te blijven vernieuwen? In een vraag en antwoordsessie met ervaringsdeskundigen gaan we op zoek naar tips!

Dennis van Dun uit Waalwijk mag zich de eerste ‘branche erkende meesterslager’ van Nederland noemen. In 2018 behaalde hij deze titel na een loodzware meesterproef. De titel is een kroon op zijn werk en bewijst dat hij een slager is die op topniveau functioneert; als vakman en ondernemer. Maar ook van visie en het doorvoeren van innovatie als slager. Slagerij van Roessel bestaat al 145 jaar en is een echt familiebedrijf dat van generatie op generatie is overgedragen. Ambacht, vakmanschap en gastvrijheid spelen een grote rol in de prachtige zaak in Waalwijk.

René Bogaart is een echte ondernemer. De liefde voor de horeca kreeg hij met de paplepel ingegoten. Als klein jongetje werkte hij mee in de zaken van zijn ouders. In 1995 opende René zijn eerste zaak. Vanaf die tijd ging het snel en opende hij diverse horecaconcepten. Zijn laatst geopende zaak Pavarotti op Kijkduin biedt plek aan ruim 500 gasten. Bighoreca staat reeds lange tijd in de top 100 van de Nederlandse horecabedrijven en staat bekend om haar vernieuwende concepten. Naast het ondernemerschap en werkgeverschap hebben René en zijn vrouw met zes kinderen en een heleboel huisdieren thuis ook heel wat te managen.

Inspiratiesessie 3: Hoe zorg je ervoor dat je in topvorm blijft?

Aan het woord: Joszi Smeets (co-founder opleidingscentrum Food Hub)

Persoonlijk leiderschap is van essentieel belang voor iedereen in de foodbranche. Het speelveld verandert immers continu. Wat is persoonlijk leiderschap? Wat zijn jouw drijfveren? En hoe blijf je in de drukte van alle dag op koers? In de laatste inspiratiesessie ‘hoe zorg je ervoor dat je in topvorm blijft?’, bespreekt Joszi Smeets mede-oprichter van Food Hub aan de hand van herkenbare situaties hoe je om kunt gaan met veranderingen die buiten jouw macht liggen.

De afgelopen 10 jaar heeft Joszi, eerst als directeur van het Slow Food Youth Network en daarna als oprichter en creatief directeur van Food Hub, midden in de voedselbeweging gewerkt en trainingen gegeven. Joszi is het creatieve en educatieve geweten van Food Hub en bouwt onderwijsprogramma’s en producten. Meer dan 700 studenten doorliepen de door haar ontwikkelde training Persoonlijk Leiderschap. Of ze nu met grote of kleine bedrijven werkte, met studenten of ervaren ondernemers, met stedelijke veranderaars of pioniers op het boerenerf, in de tien jaar werd voor haar keer op keer bevestigd dat je juist in deze veranderlijke tijd in staat moet zijn om je eigen persoonlijkheid optimaal te gebruiken.

Aanmeldformulier